Murat Ağırel kimdir?

Murat Ağırel kimdir?
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkmayı bekliyor. Peki Murat Ağırel kimdir, kendini nasıl tanımlar?

Şaki ve Sarmal kitaplarıyla devletin içine sızan ihale çeteleri ve cemaat yapılanmalarını gündeme getiren Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan gazetemiz yazarı Murat Ağırel, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı sonrası İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında tutuklama kararıyla yakalama kararı çıkarılan Ağırel, sabah erken saatlerde teslim olmak için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Ağırel, buradaki işlemlerinin bitmesinin ardından İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla tutuklandı.

Ağırel, 3 Aralık’ta FOX TV’de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında kendini tanımlarken “Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini en kılcal damarlarına kadar tanımlamış, hissetmiş ve onunla birlikte yaşayan Kemalist bir gencim” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler