Murat Ağırel: Korkmuyoruz sizden

Murat Ağırel: Korkmuyoruz sizden
Yeniçağ gazetesi yazarı Murağ Ağırel, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasından önce yaptığı açıklamada, “Ne Yeniçağ’da vatan haini bulabilirler ne de Murat Ağırel isminden devlet düşmanı ya da devlet düşmanı bir isim çıkarabilirsiniz. Biz korkmuyoruz sizden” demişti.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, cuma günü savcılığın daveti üzerine ifade vermeye gitmiş ve tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine tutuklama talebiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Ağırel, İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar ile tutuklandı.

"KORKMUYORUZ SİZDEN" DEMİŞTİ"

Ağırel, ifade vermeye gitmeden bir gün önce yaptığı açıklamada ise Pelikan grubu tarafından hedef gösterildiğini ifade ederken “Ne Yeniçağ’dan vatan haini bulabilirler ne de Murat Ağırel isminden devlet düşmanı ya da devlet düşmanı bir isim çıkarabilirsiniz. Biz korkmuyoruz sizden” şeklinde konuşmuştu.

Ağırel’in o açıklamaları şu şekilde:

“Gelişen süreçte tekrardan Yeniçağ gündeme oturtuldu. Bütün Pelikan hesaplarından yazmış olduğum Sarmal kitabının ardından orda belirttiğim bütün karanlık ağlar Sarmal’ın içerisinde bulunan kişileri yazdıktan sonra zaten operasyon yapılacağı ve bu yapıdan bana karşı itibar ve gazetemize karşı bir operasyon yapılacağını az çok tahmin ediyorduk. Operasyon yapanların isimlerine bir bakın. Fatih Tezcan… Fatih Tezcan dediğiniz adam Atatürk’e ve onun manevi ailesine ve devlete hakaretler eden aynı zamanda vatan haini biridir. Diğer kişi Hilal Kaplan… Pelikan örgütlenmesinin başındaki kişinin eşidir kendisi. Hilal Kaplan, Fatih Tezcan’ın paylaşımlarını paylaşıyor. Peki Hilal Kaplan kimdir? Devletimize katil diyen, PKK’yla kucak kucağa olan FETÖ’ye zamanında methiyeler düzen tetikçi. Peki başka kimler var?

Yek Vücut hesabı var. Pelikan’ın resmi hesabıdır. Boğaziçi Küresel İlişkileri Derneği’nin resmi hesabıdır Yek Vücut. Yek Vücut paylaşır diğer medya trolleri de bunu büyütme çalışırlar. Aynı elden çıkmış yazılarla Murat Ağırel’i hedef almış durumdalar.

Ben buradan sesleniyorum. Ne Yeniçağ’dan vatan haini bulabilirler ne de Murat Ağırel isminden devlet düşmanı ya da devlet düşmanı bir isim çıkarabilirsiniz. Devletimize, milletimize kanımızla canımızla bağlıyız. Bizim bağlı olmadığımız kişiler sadece AKP. Bizim çocuklarımız neden şehit oluyor diye neden bu şekilde sorgulanmadan savaşa hayır diyenlerin neden susturulmaya çalışıldığını gazeteci olarak sorgulamaya çalışıyoruz. Ve şeffaf ve hesap verebilir bir gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Sadece belgenin ve doğru haberin peşinde olmaya çalışıyoruz. Bizi yıldıramazsınız. Bizi susturamazsınız. Biz korkmuyoruz sizden. Bu yaptığınız itibarı buradan Türk milletine duyuruyoruz. Bütün Türk milletinin kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

İlgili Haberler