Murat Ağırel ve OdaTV çalışanlarının “tutukluluk haline devam” kararına Mahkeme başkanı itiraz etti

Murat Ağırel ve OdaTV çalışanlarının “tutukluluk haline devam” kararına Mahkeme başkanı itiraz etti
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Mahkeme başkanı karşı yazı yazarak karara katılmadığını, gazetecilerin delilleri yok etme ihtimalinin olmadığını belirtti.

Gazetemiz yazarı Murat Ağırel, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Oda TV muhabiri Hülya Kılınç'ın tutukluluk hallerine itiraz edildi.

Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluk hallerinin devamına oy çokluğu ile karar verdi.

Gerçekleştirilen tutukluluk incelemesinde mahkeme heyeti delilleri yok etme ve kaçma şüphesini gerekçe göstererek, "Üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren açık kaynak araştırma raporları, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının suç duyurusu yazıları tanık beyanları gibi somut delillerin varlığı, sanıkların delilleri yok etme, kaçma ve saklama girişiminde bulunma ihtimalleri göz önüne alındığında adli kontrol tedbirleri ile yeterli ve etkili okusal denetim sağlanmayacak olduğu kanaatine varılarak sanıkların tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına..." ifadelerini kullandı. 

MAHKEME BAŞKANINDAN KARŞI YAZI

Mahkeme başkanı ise karara karşı oy koydu. Mahkeme başkanı karşı oy yazısında tutuklamadan beklenen amacın adli kontrol hükümleriyle de uygulanacağını vurguladı.

Mahkeme başkanı karşı oy yazısında "Sanıkların üzerlerine atılı Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına ilişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama ve İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etme suçlarının vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, atılı suçun sanıklar lehine vasıf değiştirme ihtimali, tutuklulukta geçirdikleri süre, tutuklamanın bir tedbir oluşu ve bu aşamadan sonra tutuklamadan beklenen amacın adli kontrol tedbirleriyle de karşılanabilecek olması nedeniyle, sanıklar Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in adli kontrol tedbirleri uygulamak suretiyle tahliyelerine karar verilmesi gerektiği kanaatinde olduğumdan, tutukluluk halinin devamına ilişkin sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum." dedi.