Murat Ağırel'den mektup var: "Benim bebeği açlıktan ölen maviş Esme'ye sözüm var"

Murat Ağırel'den mektup var: "Benim bebeği açlıktan ölen maviş Esme'ye sözüm var"
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, gazeteci Mine Kırıkkanat'a duygu yüklü bir mektup gönderdi.

Gazeteci Mine Kırıkkanat, yazarımız Murat Ağırel'in kendisine yolladığı duygu yüklü mektubu sosyal medya hesabından paylaştı.

Mektupta Ağırel'in kilo kaybının nedenlerini ve davanın siyasi bir dava olduğunu anlattığı görüldü.

Kendisi aleyhinde hiçbir delil olmadığını belirten Ağırel, mektupta şu ifadeleri kullandı:

"ZAYIFLADIM AMA KARAKTER OLARAK DEĞİL"

"Canım ablam, hiç merak etme. Evet çok kilo verdim. Bir Adanalı ne ile beslenir? Etle. Ne yazık ki burada et yok. Yemekler çok kötü. Sebepleri çok. İnfaz yasası çıkınca aşçılar da gitti. Her gün pilav var. Kantinde de yemek olarak döner var, dondurulmuş. Zayıfladım ama karakter olarak değil, kas olarak zayıfladım. 

Dışarıda olsam ilk yapacağım cezaevinin yemek tedarik ettiği veya malzemeleri kimden nasıl aldığını araştırmak olacak. Aslında biliyorum ama belgesini sunmam lazım."

"BU DAVA SİYASİ BİR DAVADIR, MAHKEMEDE BUNU GÖSTERDİK"

"Diğer bir boyutu ise yaşanan hukuksuzluklara isyan ediyorum. Suçsuz sebeplerden aylardır tek başıma, bir odada tutuluyorum. Mahkemede yaptığımız savunmalar ile üzerimize atılı suçların nedenli boş olduğunu ortaya serdik. Hukuki olarak bu davanın bir karşılığı olmadığını gösterdik. Bu dava bir siyasi davadır. Tutukluluğumuzun gerekçesine bak abla: 'Tanık ifadeleri, deliller, toplanacak deliller'

Benim adıma tanık yok, tek delil yaptığım Twitter paylaşımı. Aleyhime delil var mı? O da yok. Sanıklar ile irtibat? O da yok. Sinyal kaydı? O da yok. MİT, terörle mücadele, terör savcılarının yaptığı FETÖ/PYD araştırması sonucu nasıl çıkmış? Hiç.

Peki ben neden tutukluyum?"

"BENİM BEBEĞİ AÇLIKTAN ÖLEN MAVİŞ ESME'YE SÖZÜM VAR"

"Ablam, kalemim benim namusumdur. Ne satarım, ne taraf olurum. Ben halkın yanındayım. Benim bebeği açlıktan ölen Maviş Esme’ye sözüm var. Oğluna pantalon alamadığı için intihar eden babaya sözüm var, benim Cumhuriyete sözüm var”

adasdad.jpeg

İlgili Haberler