Murat Ağırel'e büyük destek

Murat Ağırel'e büyük destek
Yeniçağ gazetesi Murat Ağırel hakkında tutuklama talebiyle çıkarılan yakalama kararı sonrası birçok isimden destek mesajları geldi.

Savcılığın itirazı sonrası hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarılan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’e büyük destek geldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ağırel’e gazetecilerden ve siyasetçilerden destek mesajları geliyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, savcılığın daveti üzerine Ağırel’in ifade vermeye gittiğine dikkat çekerek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Murat Ağırel, davet edilince adliyeye gitmiş, serbest bırakılmış ve kaçmamış. Böyle olduğu halde ne diye yeniden yakalama kararı çıkarılıp sabahın köründe yakınlarının evi basılarak, gözaltına alınmak isteniyor? Bu gözdağı niye? İlan edilmemiş bir sıkıyönetimde mi yaşıyoruz?” ifadelerini kullandı.

Murat Ağırel’e destek veren bir başka gazeteci ise Uğur Dündar oldu. Sözcü gazetesi yazarı Dündar, savcılığın tutuklama talebine tep gösterdi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Dündar şu ifadeleri kullandı:

“Gece yarıları ev basmalar, serbest bırakılanları savcılık itirazlarıyla tutuklamalar yerine; 'Gazeteci halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eder' şeklindeki evrensel tanımı 'Gazeteci siyasi iktidara hizmet eder. Aksini yapan cezalandırılır' şeklinde değiştirin. Gerçeği ilân edin!”

 

Gazeteci Fatih Portakal da Twitter'dan destek mesajı attı. Portakal, yaptığı paylaşımda, "Yazan çizen konuşan eleştiren gazetecileri cezaevine attırıp güya susturmaya çalışıyorlar. Susturamayacaksınız! Hattaileride çok daha fazlası yazılacak ve konuşulacak" ifadelerini kullandı.

 

Gazetemiz yazarı Ağırel'e destek mesajı veren Avukat Uğur Poyraz, "Dün gece Tele 1 TV'de Murat Ağırel'in serbest bırakılmasına savcılıkça itiraz edilirse tutuklanabileceğini söylemiştim. Adliye beni yanıltmadı" ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler