Murat Ağırel’e büyük onur

Murat Ağırel’e büyük onur
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü. Ağırel'e ödülü

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağıreli’i son kitabı Sarmal ile Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık gördü.

Yapılan açıklamada, "Murat Ağırel, geçen yıl yayınlanan ‘SARMAL’ kitabıyla Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü." ifadelerine yer verildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Uğur Mumcu; araştırmacı kimliği ve edindiği bilgiler arasında kurduğu rasyonel bağlarla ‘görünen gerçekliğin bilgisini aktarmak’ diye kitabileştirilen gazeteciliğe, ‘gizlenen gerçeklerin ortaya çıkarılması’ misyonunun eklenmesine yeri doldurulmaz katkılar sağlamıştır.

Gazeteciyi; edilgen halden etken hale dönüştüren, soran sorgulayan, nihayetinde halk adına toplumsal sorumlulukla hareket eden kişi konumuna getiren bu misyonun son yıllarda sürdürücülerinden biri gazeteci Murat Ağırel.

Halkın tamamının ortak malı olan devlet arazileri ile bütçesinin, çoğunluğu tarikat ve cemaatlerin kontrolündeki yandaş dernek ve vakıflara iktidar tarafından nasıl peşkeş çekildiğini tüm baskı ve tehditlere rağmen ortaya dökmeyi mesleki sorumluluk sayan ve gözlere çekilen perdeyi yırtıp arkasındaki gerçekleri gösteren gazeteci Murat Ağırel, geçen yıl yayınlanan ‘SARMAL’ kitabıyla Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü."