Murat Eren için yeniden yargılama talebi

Murat Eren için yeniden yargılama talebi
'Atabeyler Davası'nın tek tutuklu sanığı müstafi Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren için yeniden yargılama talebi yapıldı

FETÖ'nün kumpas davaları kapsamında cezaevinde kalan son asker Yüzbaşı Murat Eren için, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki gelişmeler ışığında, Askeri Yargıtay'dan sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de bir kez daha yeniden yargılanma başvurusu yapıldı.

Habertürk'ün haberine göre Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen yeniden yargılama başvuru dilekçesinde Eren'i yargılayan ve mahkum eden askeri hakimlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ üyeliğinden tutuklandığı belirtildi.

Murat Eren, Askeri Mahkemesince devletin gizli belgelerini bulundurmak suçundan 4 yıl 2 ay, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince ise patlayıcı bulundurmak suçundan 4 yıl 2 ay olmak üzere 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. 
Murat Eren'in hakkında, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Askeri Yargıtay 3. Dairesi'ndeki incelemeler de devam ediyor.

Eren'in avukatı Hüseyin Ersöz, bu süreçlerden birinden verilecek ‘Adil Yargılanma Hakkı İhlali Kararı', İtiraz ve Yargılamanın Yenilenmesi Kararı neticesinde Murat Eren'in yeniden özgürlüğüne kavuşmasının mümkün olabileceği belirtildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda helikopter pilotu olan Kurmay Kıdemli Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, FETÖ'nün Ergenekon davasından önce 2006 yılında kurguladığı "Atabeyler Çetesi"nin lideri olarak gösterildi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ve darbe teşebbüsü ile suçlandı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli iki yüzbaşı ve iki astsubayın da aralarında bulunduğu 11 kişi ile birlikte gözaltına alınan Eren, bu suçlardan beraat etti. "İzinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eren, ayrıca Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılandığı davada, kendisinde bulunduğu iddia edilen bir CD'deki dijital dokümanlar nedeniyle "Gizli belge bulundurma" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. TSK'dan atılan ve 3 ay 22 gün tutuklu yargılanan Eren, cezasının onanmasının ardından 2013'te tekrar hapse girdi.

KOZMİK HAKİM TUTUKLADI

Daha önceki savunmalarında "Ben Başbakan'ı Şemdinli'ye götüren helikopteri kullanan pilotum. Suikast yapmak istesem orada yapamaz mıydım" diyen Eren, sahte delil üreten ve asılsız suçlamalarla mahkum edilmesini sağlayan FETÖ hakkında kasım ayında suç duyurusunda bulundu. Ankara Savcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde,Murat Eren hakkında ilk tutuklama kararını veren hakimin 2009 yılında kozmik odada arama yapan hakim Kadir Kayan olduğu, Atabeyler davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır'ın da FETÖ tarafından baskı altına alındığı belirtildi. Diğer kumpas davalarında olduğu gibi Murat Eren'nin de bir ihbar mektubu ile akıl almaz suçlamalara maruz kaldığı; emniyet, yargı ve TSK içinde örgütlenen FETÖ tarafından kurgulanmış bir sürece muhatap kaldığı ifade edildi.