Murat Kurum'dan termik santral açıklaması

Murat Kurum'dan termik santral açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tepkilere neden olan termik santral bacalarına filtre uygulamasına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kurum, "Yıl sonuna kadar Çevre Mevzuatımıza aykırı ne kadar termik santral varsa kapatma dâhil tüm cezai işlemleri uygulayacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tepkilere neden olan termik santrallerin baca filtrelerine ilişkin yeni bir açıklama yaparak, yıl sonuna kadar gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

urum, 13 termik santralin yıl sonuna kadar tamamlaması gereken çevre yatırımlarının son durumunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından bürokratlar ve elektrik üretim tesisleri yöneticilerinin yer aldığı toplantıda değerlendirdiklerini bildirdi.

Bakan Kurum, "Bakanlık olarak, termik santrallerle ilgili yaptığımız inceleme ve denetimlerimiz çerçevesinde son uyarılarımızı yaptık. Milletimizin sağlığını ilgilendiren bu konuda kararlılığımızı bir kez daha ifade ettik. Yıl sonuna kadar Çevre Mevzuatımıza aykırı ne kadar termik santral varsa kapatma dâhil tüm cezai işlemleri kararlılıkla uygulayacağız" ifadelerini kullandı.