Murat Muratoğlu: “Doğalgaz bir yılda yüzde 53,8 zamlandı”

Murat Muratoğlu: “Doğalgaz bir yılda yüzde 53,8 zamlandı”
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, “Sahi, Binali Bey nerede? Seçimi kazansaydı yüzde 10 indirim yapacaktı. Sadece bir ay içerisinde iki kere zam yapıldı” dedi. Muratoğlu ayrıca başkanlık sistemi sonrası doğalgaza 5 defa zam yapıldığını söyledi.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, bir ay içinde ikinci defa yapılan doğalgaz zammına tepki gösterdi. Başkanlık sistemine geçişten beri beş defa doğalgaza zam yapıldığını hatırlatan Muratoğlu, Binali Yıldırım’ın 31 Mart seçimi öncesinde doğalgaza 10 indirim vaadini hatırlattı.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu’nun ‘Soğuk günler göreceğiz çocuklar’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bu doğalgaz işi ilginç… Doğalgaz fiyatları dünyada yüzde 50 düştü. Geçen yıla göre yarı fiyatına satılıyor. Doğalgaz fiyatı yüksek oranlı artan tek ülke, Türkiye! Yüzde 53.8 zamlandı geçen yıldan bugüne…

Başkanlık sistemine geçtiğimizden beri yapılan beşinci zam yürürlüğe girdi. Başkanlık sistemi hız demekti… Hakkını verelim çok hızlı karar alınıyor, nefes dahi aldırmıyor. Hatta çıkıp bu zammı açıklama gereği bile duymuyor.

Sahi, Binali Bey nerede? Seçimi kazansaydı yüzde 10 indirim yapacaktı. Sadece bir ay içerisinde iki kere zam yapıldı.

Düşündünüz mü neden diye? Tek seferde yapsalar hem milletin gözüne fazla gelecek hem aslında daha az zam yapmış olacaklar.
Ağustosun 1'inde yüzde 14.97 ve önceki gece itibarıyla yüzde 14.90 zam geldi. Toplarsan yüzde 29,87'ye denk… Halbuki zamlı fiyatı zamlandı. Esas olarak doğalgaz fiyatı yüzde 32.1 oranında arttı.

Kendini elektrik zammından sonra mum ışığında, doğalgaz zammından sonra battaniyealtında romantik gecelere hazırla… Ne hale geldi ülke? Doğalgaz bile lükse girdi. O derece… Ödeyeceğin faturayla ejderha tutarsın, onunla ısınırsın.
Malum kesimin ağzından düşmeyen ekonomik kriz aklama sorusu; “Kriz varsa AVM'ler neden dolu?” Bu parasızlıkta daha da çok dolar. İnsanlar zaman geçirmek için vitrinlere bakar. Kışın soğuktan, yazın sıcaktan kaçmaya yarar.

 “İnşallah bu ağustosta da tarihimizin zaferler halkasına bir yenisini daha ekleyeceğiz” demişti. Yapılan zamlar boğazımıza yeni halkalar eklendi. İçimizden geçti!
Peki, üretici, sanayi kesimi ne yapacak? Maliyetleri iyice arttı. Nasıl daha fazla mal üretecek? Üretemeyecek! Sattığı ile idare edecek. Bankalar, borcunu öde diye peşini bırakmayacak. Maliyetleri kısmak için işçi çıkartacak.

Ülkeyi, kahvedeki Hüsnü Dayı da böyle yönetebilir. O da hata yapar, insanlar her geçen gün fakirleşir. “İstikrar” der, ülke yokluğa gider, tanzim satış mağazası açar. Ne farkı var?
Saraylar kurar, korumalar tutar, makam araçları, uçaklar alır, yandaş medya yaratır… Para olduktan, kimse hesabını sormadıktan sonra ne var ki bunda? Ya bütçe eriyince, para bitince? Zam yapar!

Ülkece karnı aç olanları değil karnı tok olanları doyuramadığımız için bu zamları yapıyorlar. Bu kış güneşsiz, soğuk günler göreceğiz çocuklar!”