Müsavat Dervişoğlu basın açıklamasında gürledi!

Müsavat Dervişoğlu basın açıklamasında gürledi!
MHP’nin 19 Haziran kurultayında divan başkanlığı yapan Müsavat Dervişoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, 10 Temmuz’da yapacakları seçimli kurultay ile ilgili bilgi verdi.

Yeniçağ / Hanife Açıkalın

MHP’nin 10 Temmuz’da gerçekleştirilecek kurultayı öncesinde 19 Haziran’da gerçekleştirilen 6. Olağanüstü tüzük kurultayında kurultay tertip komitesine seçilen Musavvat Dervişoğlu, kongrenin toplanması için Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvurduklarını belirterek,  “Genel Kurulda aldığınız tüzük değişikliklerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderirsiniz ve tüzüğe işlenir. Onun anayasaya bir uygunsuzluğu söz konusu ise onun değerlendirme makamı Anayasa Mahkemesidir. Dolayısıyla öyle bir denetim yetkisi yoktur. Sadece bir aykırılık vardır diye iddiada bulunmak istenirse doğrudan Anayasa Mahkemesine gidilir.  Basında Yargıtay bu tüzüğü onaylarsa diye bir takım açıklamalarda bulunuyorlar. Bunlar yanlış ifadelerdir. Yetkili makam Anayasa Mahkemesidir. Bizim vermiş olduğumuz tüzüğü MHP tüzüğüne ekliyor” dedi.

Dervişoğlu dün Ankara’da Söğütözü Anadolu otelinde basın toplantısı düzenledi. 19 Haziran’da yapılan tüzük değişikliklerinin tüzüğe ekleneceğini ifade eden dervişoğlu 10 Temmuz için de hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 19 Haziran kongresine dönük sözlerine bir anlam veremediğini kaydeden Dervişoğlu, şunları söyledi: “ Sayın Genel Başkanın bizlerle ilgili ifadelerini kendilerine yakıştıramadım. Bizi 7. Olağanüstü kurultayımızın ön çalışmalarını yapmak üzere 6. Olağanüstü kurultay delegasyonu görevlendirmiştir. Sayın Genel Başkanımızın Genel Kurul kararlarını tanımamak gibi alışkanlıklarını artık terk etmesi gerektiğini kanaatini taşımaktayım. Bir yanlışlık da olabilir, meseleye farklı bakabilir, hukuki bulmayabilir ama ifadelerinin hakaret ve ağır ithamlar içermesi sadece beni değil camiamızı da yaralıyor.”

YARGI KARAR VERECEK

7. Olağanüstü Kurultayı toplamak üzere 6. Olağanüstü kurultayında alınan kararla görevlendirildiklerini kaydeden Dervişoğlu, Bu kurultayın tanzimiyle iligli gerekli müracaatları yaptık. 6. Olağanüstü kurultayımızda gerçekleşen tüzük değişikliklerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ilettik. Dün de Çankaya İlçe seçim kuruluna müracaatta bulunduk. Benzer bir müracaat genel merkezimiz tarafından da yapılmış. Seçim hâkimi bu kongreyi kimin gerçekleştireceğini hukuk içinde karar verecektir” diye konuştu.

Kongrenin iptaline yönelik bir karar beklemediğini de kaydeden Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “  Olağanüstü kurultaylar başlangıç itibariyle gündem üzerine toplanır. Ama Genel kurulların tüzüğe madde ekleme hakları vardır. Eklenecek maddeler delegelerin oylarıyla eklenmiştir. Yapılan tüzük değişiklikleri yine delegenin iradesiyle gerçekleşmiştir. Ki bunların biri hariç hepsi oy birliğiyle gerçekleşmiştir. Sadece bir tanesinde bahse konu davaya hukuki zemin ayarlayabilmek için bir tek delege arkadaşımız kararın oy birliği ile alınmasını engellemek yolunda görüş beyan etmiştir, saygıyla yaklaştık.”

KARMAŞA BEKLEMEYİN

MHP’nin kritik bir süreçten geçtiğini dea belirten Dervişoğlu, “ Ne hikmetse MHP’nin bütün organizasyonlarında kargaşa bekliyor. Biz de onları yanıltmaya devam ediyoruz. MHP öyle bir süreç yönetiyor ki yaptığı işe çok dikkat etmek lazım. Türk tarihine altın harflerle yazılabilecek bir kongre icra ettik. Salonun alabildiğine yetersiz olmasına rağmen gördünüz girişte bir takım problemler oldu. Onlar doğrudan doğruya fiziki şartlarla alakalı sorunlardı. Öyle olmaması için çok çaba sarf ettik. Ancak bazı nedenlerle engelleyemedik. Kurultay salonuna girildikten sonra delegenin meseleye nasıl hâkim olduğunu ve MHP’nin delegelerinin nasıl olaya hâkim olduğunu herkes gördü. Bizim kongremizde kimse karmaşa beklemesin” diye konuştu.

DEĞİŞİKLİKLER ÜLKÜCÜ İRADENİNİN

 Yapılan değişiklikliklere ilişkin tartışmalara da bir anlam veremediğini dile getiren Dervişoğlu, “  Ben o kıymetli adaylara soruyorum. Bu değişikliklerin hangisinden muzdaripler ise onu söylesinler. Adaletsiz disipline sevk ve ihraçlara mı karşılar, keyfi parti kapatmalara mı karşılar, keyfi disipline sevke mi karşılar? Benim haberim olmadan değişiklikler yapıldı diyorlar. Ortak ülkücü iradenin beklentisi olan maddeler gerçekleşmiştir” dedi.

Tüzük değişiklikleri için geniş bir hukuk ekibiyle de çalıştıklarını belirten Dervişoğlu, Biz bu tüzük değişikliklerini hazırlarken 50’nin üzerinde avukat ve bilim adamının katıldığı çeşitli toplantılar yaptık. Dolayısıyla burada bir hukuksuzluk olması asla mümkün olamaz. Ama farklı yorumlanmadan kaynaklanan değerlendirmeler söz konusu olabilir. Siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğümüz toplantı nisaplarını ve karar yeter sayısını belirlemiş. Bunun üzerine medeni kanuna dayanarak dernekleri yönetmeliğinden bazı ifadelerin arkasına sığınılmaya çalışılıyor. Bakın kitap ne diyor demek elbette önemli ama ülkücü irade ne diyor ona da bakmaları gerekiyor” diye konuştu.

OKTAY BEYİ TEBRİK EDERİM

Dervişoğlu, Oktay Vural’ın istifasına yönelik olarak da “ Oktay Bey benim siyaset yaptığım seçim çevresi içinden biridir. Kendisini tebrik ediyorum, kutluyorum ifadelerini kullandı.

MHP genel merkezinin kurulmtayın nasıl yapıldığını çok iyi bildiğini kaydeden Dervişoğlu, “  Bin 197 olarak belirlendi. Orada da bir takım itilaflar var. MHP Genel Merkezin kurultayın nasıl yapıldığını bizlerden çok iyi bilir. Delege listesi Çağrı heyetince askıya çıkarıldığı gibi genel merkeze de askıya çıkarılmak adına gönderilmiştir. Şayet delege listesindeki sayıya bir itirazları var ise o zaman itiraz etmeliydiler. Ama tanımadıkları bir kongrenin sonuçları üzerinden geçerli mi değil mi tartışması yapıyorlar. Bu da bir tenakuzdur” diye konuştu.  

YAPTIKTLARIYLA ÖĞRETTİKLERİ BAĞDAŞMIYOR

Noter konusunda internete düşen görüntüleri de derlendiren Dervişoğlu, şöyle konuştu: “ Alabildiğine tedbirli davranmaktan kaynaklanan bir durumdur. Böyle kalabalıkların içinde şayet kargaşa da olursa art niyetli kişiler devreye girer. Biz neden Noter çağırdık. MHP Genel Merkezi ülkücü harekete inanmıyor. İmza atıyor doğru mu değil mi diye tartışıyor. Biz bunu noter kanalıyla tescil edelim istedik. Gelen delege kimliğinin fotokopisini verecekti. Genel Merkez burada sahtekârlık var mı diye ülkücüleri itham edeceklerine bize güvenmeyi seçselerdi ya. Bunların gözünde MHP delegeleri, Türk milliyetçileri potansiyel sahtekârlar ordusu mudur? Biz o Genel Merkez binasında bulunanlardan çok şey öğrendik. Yaptıkları bize öğrettikleriyle hiç bağdaşmıyor. 656 delege ben geldim karar verdim diyor. Saygı duyacaklarına hangisi sahtekâr diye araştırıyorlar. Ülkücü harekete reva mıdır?”

MHP Genel merkeziyle kurultay için aynı tarihi vermelerine ilişkin olarak ise Dervişoğlu, “ Genel Merkez daha önce 18 Mart 2018 diye de açıklamıştı, sonradan 10 Temmuz diye açıkladı.  Önümüzde bir merkez yönetim kurulu kararı yoktu. 10 Temmuz’da acaba yaparlar mı yapmazlar mı diye bir tereddüde düştük. Delegelerin iradesiyle 10 Temmuz tescil edildi. 18 Haziran dediler, 19 Haziran’ı tanımadılar, 15 Mayıs’ı tanımadılar. Birileri de çıkıp 10 Temmuz’u da tanımayabilirdi. Dolayısıyla en azından Genel Merkezin aldığı karar ile tarihin tanınamaz olma ihtimalini bertaraf etti” ifadelerini kullandı.

Arena kapalı spor salonunu genel merkezin kiraladığını ifade eden dervişoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “

Genel Merkezimiz kiraladı. Biz önceden kiralamak için başvuruda bulunduk. Daha önceden genel Merkez tarafından kiralanmış ve sözleşmesinin yapılmış olduğunu belirledik. Bunun için de kendilerine teşekkür ediyoruz.Genel Merkez biz kiraladık biz yapacağız derlerse ne olacak.Milliyetçi ülkücü hareketi kendi evlerinde kiracı durumuna düşürmek isteyen var. Ülkücü irade buna izin vermez. Kendi konağımız dururken iki göz evde kiracı durumuna düşürüldük. Ülkücü hareket artık kendi hanesinde ve iradesinde ülkeyi yönetmeye talip oluyor. Genel Merkez avukatı Yücel Bulut sosyal medya hesabından bir açıklama yaptık. Kongreye katılmayan ancak katılmış gibi gösterilen 29 delege olduğunu ve suç duyurusunda bulunduklarını söylediler.

img_9877-001.jpg

s-22f066323972a282327d8c7a73e6d0e113be3cc4-002.jpg

s-22f066323972a282327d8c7a73e6d0e113be3cc4-001.jpg