Müsavat Dervişoğlu: “Devlet gönül havuzlarına çökmez”

Müsavat Dervişoğlu: “Devlet gönül havuzlarına çökmez”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu İçişleri Bakanlığı’nın, belediyelerin yardım hesaplarını bloke etmesiyle ilgili “Devlet bunları der ama ey vatandaşım, işte hesap numarası, para yatır da düze çıkalım demez. Belediyeler aracılığıyla dolmaya başlayan gönül havuzlarına çökmez” dedi.

Halil Yatar / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu devletin zor günlerde halkına sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, belediyelerin yardım kampanyalarının bloke edilmesini eleştirdi. Dervişoğlu, “Çarkı döndüremeyen küçük işletmelere, sen emekçine sahip çık, ben destek olacağım der. Devlet bunları der ama ey vatandaşım, işte hesap numarası, para yatır da düze çıkalım demez. Belediyeler aracılığıyla dolmaya başlayan gönül havuzlarına çökmez” dedi.

Salgının boy gösterdiği hemen tüm ülkelerde insanların gözü kulağı, ülkeyi yönetenlerde olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “İşleri için kaygı duyuyorlar.  Aşları için kaygı duyuyorlar. Sadece kendilerini için değil, gelecek nesiller için de endişe ediyorlar. Bu gerçek ülkemiz ve milletimiz için de geçerli. Dünyanın birçok ülkesinde, iktidarlar vatandaşlarına rahat olmalarını salık verip, devlet olarak arkanızdayız derken, önceki gece duyduğumuz sözler bizlerde büyük bir hayal kırıklığı ve hüzne yol açtı. Dünyanın hemen her ülkesinde devlet vatandaşına el uzatırken, Türkiye’yi yöneten iktidar elini vatandaşının cebine uzattı. Bayrağını iç çamaşırı yapıp giyebilen toplumlar devletlerinin desteğini alırken, kanını bayrağına renk yapan Türk Milleti’ne banka hesap numaraları verilip, onlardan destek istendi” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA YARDIM ETMEK YERİNE VATANDAŞTAN YARDIM İSTEDİLER

Cumhurbaşkanı’ndan, derde derman sözler bekleyen milletimizin yaşadığı hayal kırıklığı, tamiri güç bir hüzün olduğunu ifade eden Dervişoğlu, “Mesele dayanışma ruhuysa, bu yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile rekabet ile değil, iş birliği ile yapılır. Devleti yönetenler buna katkı sağlar ve iktidar olarak ne yapacaklarını ifade eder. Ben devletim yardım istemem, vatandaşıma yardım ederim demek akıllarına gelmedi. Ben devletim her kuruma, her kişiye aynı mesafedeyim diye düşünmek akıllarından geçmedi. Ne yaptılar? İçişleri Bakanlığı marifetiyle, Büyükşehir Belediyelerimizin yardım hesaplarına bloke koydular. Yasa dinlemediler. Dayanışma ruhu dinlemediler. Hukuksuzca ve zorbalıkla hesapları bloke ettiler. Yine parayı bulduk iştahıyla, milletimizin damla damla doldurduğu vicdan havuzuna göz diktiler. Doymak bilmediler. Durmak bilmediler. Bugün de, utanmak nedir bilmiyorlar.

"ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNU UNUTTU"

Erdoğan’ın, siyasi kaygılarla hareket ederek yine Ak Parti Genel Başkanı kimliğine büründüğünü söyleyen Dervişoğlu şunları kaydetti: “Ona bu hatayı yaptıranları, kendi affetse bile biz affetmeyeceğiz. Vatandaştan para isteyelim diye akıl verenler kimse, Belediyelerin topladığı yardımlara çökelim diyenler kimse, Allah şahit, sayın Cumhurbaşkanı unutsa bile, biz unutmayacağız. Tarih, Millet ittifakının belediyelerini vatandaşının yardımına koşan kurumlar olarak, Ak Parti iktidarını da bu yardıma duvar ören, üstüne de vatandaşın cebine el uzatan bir iktidar olarak yazacaktır. Buradan bir kez daha uyarmak isteriz, Cumhurbaşkanı, size bu hataları yaptıranları vakit kaybetmeden yanınızdan uzaklaştırın”

"OLUMLU ADIMLARA KATKIDA BULUNMAYA DEVAN EDECEĞİZ"

İYİ Parti olarak ilk günden itibaren devletin attığı olumlu adımlara destek olduklarını ve olmaya devem edeceklerini söyleyen Dervişoğlu, “Bu zor günlerde devletimizin atacağı her olumlu adımın destekçisi olacağız. Bunun gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ama yine ilan ettik ki, bu zor günlerde milletimizi daha da dara düşürebilecek her adımın karşısında oluruz. Bugünkü sitemimiz, bugünkü isyanımız işte tam da bunadır. Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesi bu günler içindi, yediniz bitirdiniz. İşsizlik Fonu’nda biriken para bugünler içindi, ne yaptınız bilen yok. Vergi barışı, bedelli askerlik, imar barışı gibi yasalarla büyük paralar topladınız, kimin cebinde öğrenebilen yok. Suriyeli sığınmacılara gerekirse 40 yıl bakabileceğini söyleyen bir iktidarın, kendi vatandaşına 3-5 ay bakamayacak hale gelmesi, sizin ayıbınız, bizimse acımızdır. İstanbul Valisi, iki gün önce, koli bağışlayan iş adamlarının reklam ajansı gibiydi” dedi.

"DEVLET BELEDİYELERİN GÖNÜL HAVUZLARINA ÇÖKMEZ"

“Devlet, devlet olduğunu asıl bugünlerde gösterir” diyen Dervişoğlu, “Böyle zamanlarda devlet vatandaşına; Su parasını, doğalgazı, elektriği düşünme, ben halledeceğim der. Vergi, SGK borçlarını dert etme, kolaylayacağım der. Paraya ihtiyacın varsa, seni banka önlerinde faizli kredi kuyruklarına mahkum etmeyeceğim, yükü omuzlayacağım der. Çiftçisine, sulama parasını kesmeyeceğim, kredilerini erteleyeceğim, sen ek, üret, milletimizin ihtiyacı var, ben varım der. İşten çıkaran patronlara, alnını karışlarım, sen de elini taşın altına koyacaksın der. Çarkı döndüremeyen küçük işletmelere, sen emekçine sahip çık, ben destek olacağım der. Devlet bunları der ama ey vatandaşım, işte hesap numarası, para yatır da düze çıkalım demez. Belediyeler aracılığıyla dolmaya başlayan gönül havuzlarına çökmez. Bugün 1 Nisan. Büyükşehirlerimizin başlattığı gönül seferberliğinin önünü keserken, erkenden şaka yaptık deyin istiyoruz. Millete vermeniz gerekirken, milletten alan kampanyanız için, erkenden Şaka yaptık deyin istiyoruz. Bu zor günlerde alan el değil, veren el olun, yani devlet olun istiyoruz.” dedi.