​​​​​​​Müsavat Dervişoğlu herkese karşı

Bir tek İYİ Parti milletvekili tüm iktidar yanlılarının canına okuyor. İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu döktürüyor. Hatta buna minderden kaçırıyor demek mümkün. Dervişoğlu'nun söylediklerini dinleyenlerin Türk demokrasi tarihinin tüm derinliklerini öğrendiklerini söyleyebiliriz. Konuştuklarının tamamının altına imza atarım.

"Siz keyf çatarken ben cezaevindeydim" sözünü her söylediğinde iktidar borazanı gazeteciler susmak zorunda kalıyor.

Tek istisna

Dervişoğlu'na bir konuda itirazım var. "En kötü demokrasi en iyi darbeden ehvendir" derken sözün sahibi merhum Bediî Faik Akın'ı unuttu. Üstadın 13 Eylül 1980'de Dünya gazetesinin 1. sayfasında yer verdiği "Bir Damla"sı da unutulmamalıydı:

"Her sabah traş aynasında kendini Atatürk görenler."

Dervişoğlu ile parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu tüm Meclis'i ve Meclis dışındakileri haklama özelliğine sahip. Tabi ki bunlara HDP'ye son restiyle dana da parlayan Meral Akşener'i de ekleyelim. Böyle bir üçlü dahi ilk seçimde ortalığı yıkıp geçecektir.

Hakan Bayrakçı'nın Gece Görüşü'ndeki müthiş desteğini de ekleyebilirsiniz.

Sözde gazeteciler

Malum grubun basın kartlarının yüzlerini kapatmakta yarar var. İlginç olan "bizimkiler" lafı ağızlarından düşmüyor. Bir takım böylesi tiplerin basın kartlarına itirazım var. En baştada Melik gibilerin. Bunları ilk seçimde milletvekili aday listelerinde göreceğimizi sanıyorum.

Anneler Günü

Dün, bildiğiniz gibi Anneler Günü'ydü...

Her evlat yaşayanlara sevgi ve saygısını bildirdi.

En değerli varlıklarını kaybetmiş olanlar ise sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu illerde mezarlarını ziyaret edemeseler bile en azından dualarıyla onları yad ettiler.

Yanlışa itiraz artıyor

Liglere devam kararına muhalefet % Yüz Futbol'da yükselişe geçti. Murat Kosova, Rıdvan Dilmen'e yine evinden bağlandı. Dilmen, "Bu saçmalığı yaratan Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği'dir" dedi. Sorduğu soruyu da çok beğendim. Ayrıca Bölgesel Amatör Lig'i de (BAL) oynatmamaları önerisinde bulundu. Lafı korona virüse getirdi. Kosova da desteğini artırarak sürdürdü.

Karar değişmeli

Aklı başında herkesin fikri, Erdoğan'ın bir an önce verdiği onaydan dönmesi. Hele hele Şampiyonlar Ligi Finali mutlaka İstanbul'dan alınmalı konusunda tam bir fikir birilği var. Ne zaman oynanırsa oynansın, finale gelenlerin tamamının "Türkiye bizi mahvetti" tarzı söylemlerinden kaçışımız olmaz.

Stres sonucu

Mustafa Cengiz'in rahatsızlığı önceden duyuruldu. Ardından seri beyin  ameliyatları olduğu açıklandı. Galatasaray Başkanı'nın sıkıntısını az hasarla atlatmasını diliyoruz. İçine sokulduğu ortamın asıl nedeni stres. Bu bana Nihad Sami Banarlı'nın ders kitaplarına Anadolu'dan gizmiş dizelerini hatırlattı:

Gamze deler;

Gam vurur, gam zedeler.

Sinemi hakkak delemez,

Delerse gamze deler.

Not: Hakkak, taş işleyen. Bu dizeleri irticalen yazdın. Şimdi birileri çıkıp 'doğrusu budur' mesajları yollamaya kalkmasın.

Maskeleri Ak Parti taksın

Bakıyorum da maskenin tanesi 1 TL'ye düşürülünce gürültü patırdı azaldı. Eczahaneler başta artık pek çok yerde mevcut.

Bu arada Ak Parti'yi sakın unutmasınlar. Kimilerinin pişkin tavırlarını örtmek için maske artık vacip oldu

Öte yandan maskelerin sağlamlığını devletin denetlemesi konusunda herkes birleşiyor.

Virüs meselesi

Ev mahkumlarına avlu izin başladı.

Daha önce belirteyim, benimki "hüdayinabit" 6 küçük kediyi besleyim derken başlamıştı. Elimden ayağıma kadar tutmuyor. Demek ki ben dolaşamıyorsam ihtisası fizyoterapi olan esaslı birini bulmam şart. En önemli arızam sağ elimin  parmakları. Kaba tabirle bunlardaki yarı felç durum epeyi sürecek gibi. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar, şimdi Ahmet Yabuloğlu kardeşim taktik veriyor. Çünkü böylesi bir olay başından geçmişti.

Günün sözü

Sana bir şeyi nasıl bilebileceğini öğreteyim. Bildiğin zaman bildiğini anla, bilmediğin zaman ise bilmediğini. Konfiçyüs

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları