Müslüme'ye ne oldu? Oraya nasıl gitti? Güvenlik uzmanlarından kritik açıklama

Müslüme'ye ne oldu? Oraya nasıl gitti? Güvenlik uzmanlarından kritik açıklama
Acı haberiyle Türkiye'yi yasa boğan 3 yaşındaki Müslüme'nin bulunduğu bölgeye nasıl gittiğine yanıt aranıyor. Olaya ilişkin konuşan güvenlik uzmanları bölgedeki sarp kayalıklara dikkat çekiyor.

Mersin''in Gülnar ilçesinde Yörük aile Mehmet ve Selvi Yağal çiftinin günlerdir aranan 3 yaşındaki kızları Müslüme''den acı haber geldi. Küçük kızın cansız bedenine, kaybolduktan 10 gün sonra dün ormanlık alanda ulaşıldı. Müslüme''nin cansız bedeni, kaybolduğu yerden 7 kilometre uzaklıkta, 500 metre yüksekliğindeki bir dağın tepesinde bulundu. "Müslüme oraya nasıl gitti?" sorusuna yanıt veren güvenlik uzmanları 2.5-3 yaşındaki bir çocuğun buraya tek başına çıkmasının mümkün olmadığını belirtti.

"VAHŞİ HAYVAN İZİ YOK"

Kahreden olaya ilişkin CNN Türk''e konuşan İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, Müslüme''yi yaklaşık 100 kişilik bir ekibin aradığını söyledi. Uludağ, "Ekipler Müslüme''nin kaybolduğu çadırın etrafında 25 kilometrelik bir alanı taramaya alıyor. Hava gözetleme uçakları ve drone''lar ile havadan da aradılar. Çalışmalar yaklaşık 9-10 gün sürdü. Küçük kızın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 7 kilometre uzaklıkta ve 500 metre rakımlık dağlık bir alanda bulundu. Peki Müslüme oraya nasıl gitti? Güvenlik güçleri, Müslüme''nin oraya vahşi bir hayvan tarafından götürüldüğü izine rastlamadıklarını söyledi. Bedeninde vahşi hayvan kaynaklı bir bozulma yok. Ancak kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu''nun hazırlayacağı raporla ortaya çıkacak.

"TEK BAŞINA ORAYA GİDEBİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

2.5-3 yaşındaki bir çocuk buraya nasıl gider, asıl konu bu. Çocuk yolunu şaşırıp kendi gitmiş olabilir mi dediğimizde güvenlik uzmanları ''Mümkün değil'' dediler. 500 metre rakımdan bahsediyoruz. Daha önemli bir detay var; burada sarp kayalıklar, dik yokuşlar varmış. Her şeyi dediğimiz gibi küçük kızın ölüm nedeni ortaya çıkaracak." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler