Efsanevi ülke Türkiye’den iki il manzarası. Muş’ta karda kurbağalama yüzdüler. Şırnak’ta kar evi yapıp çay demlediler

Efsanevi ülke Türkiye’den iki il manzarası. Muş’ta karda kurbağalama yüzdüler. Şırnak’ta kar evi yapıp çay demlediler
Muş'ta etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, bazı kişiler tarafından da eğlenceye dönüştürülüyor. Kent merkezinde bir grup genç, fotoğraf çekerken, karların arasına girip, yüzüyor gibi yaptı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ise bazı esnaflar dükkanlarının önündeki karlardan kar evi yaptılar ve içinde ateş yakarak çay demlediler.

Beytüşşebap ilçesinde 3 gündür etkisini sürdüren kar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kanlığının 1,5 metreyi bulduğu merkezde belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Esnaf da iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Bazı esnaf da, biriken kar yığınlarından bacası olan bir tünel yapıp, içerisinde ateş yakarak çay demledi. Recep Bal, kar yağışı nedeniyle işlerinin olmadığını, eğlence için yaptıkları tünelde çay içerek hem vakit geçirdiklerini hem de eğlendiklerini söyledi.

"MUŞ’A KARIN GELMESİ BİZİ SEVİNDİRDİ"

Arkadaşı ile birlikte denizi olmayan kentte 1 metre kar içinde yüzmeye çalışan Emre Coşar, "Bu yıl maalesef karımız geç geldi. Karın geç gelmesinden dolayı biraz hüzün yaşadık fakat bir yandan da sevindik. Çünkü kar berekettir, sudur. Kuraklık var malum önümüzde, karın gelmesi gerçekten bizleri sevindirdi. Çocuklar için bir eğlence merkezi. Tarımsal olarak da karın çok faydası var. Malum Muş'umuzda deniz olmadığı için biz de karda yüzerek, yüzme faaliyetine katıldık. Karın yağmasına da sevindik. Kar içinde kulaç attık. Allah'a şükürler olsun karımız yağdı. Hem büyükler hem küçükler olarak karın tadını çıkarıyoruz" diye konuştu.