Mustafa Cengiz: Federasyon istifa etmelidir!

Mustafa Cengiz: Federasyon istifa etmelidir!
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, olağanüstü genel kurul sonrası açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Dün sahada hepimizin de gördüğü gibi sportif bir cinayet işlenmiştir."

"Rakibe saygı, kendine saygı dedik. Ne yazık ki bu yaklaşımımız zayıflık, basiretsizlik ve acizlik gibi algılandığını gördük. Bu samimi yaklaşımımız, maalesef spor camiasında hak ettiği karşılığı görmedi."

"VAR sisteminin kullanılmasından bu yana Galatasaray'a düzenli olarak haksızlık yapıldığını gördük. Bu kasıtlı eylemler sürekli tekrarlanarak ne hedeflenmektedir? Karar açıktır. Hakem kararsız kalmamalıdır, şüpheye düştüğü anda VAR kontrolünü yapmalıdır."

"10 binlerce seyircinin önünde, kışkırtıcı şekilde kullanılmasının nasıl bir hedefi vardır merak ediyoruz. Burada hata değil, kasıt olduğuna inanıyoruz."

"Dün 88. dakikada VAR hakemleriyle bir karar alındı. Hakem görüntüleri izlemeye dahi tenezzül etmedi. 4 dakika boyunca kulaktan iletişimle saha içi tahrik sebebi oldu, yetmezmiş gibi yanlış kararından dönmedi. Tartışılan pozisyon asla penaltı değildi."

"Dürüstlük, şeffaflık gerektirir. Bu kavramlar maalesef şu anda karşılığını bulamamıştır. Penaltı olmayan pozisyonda VAR hakemiyle sahadaki hakemin konuşmalarının hemen deşifre edilmesini, resmen açıklanmasını istiyoruz."

"Bu konuda TFF gerekeni yapmadığı takdirde IFAB, FIFA, UEFA nezdinde harekete geçilecektir."

"Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya, derhal hakemliği bırakmalıdır."

"Güvenilirliği sürekli olarak tartışılan bir kurum haline gelen TFF, bu durumun baş sorumlusudur. TFF dünyanın gündemindeki Football Leaks belgelerini neden yok saymaktadır?"

"Bu TFF, dünya 2.si olan milli takımı bugün 3. lige düşürmüştür. Bu federasyon, içeride ve dışarıda ülkeyi temsil edememektedir."

"TFF, tüm kurullarıyla derhal istifa etmelidir."

"Camiamız içeriden ve dışarıdan her türlü kışkırtmaya karşı uyanık olmalıdır. Geri çekilmeyeceğiz, taraftarımızla birlikte sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kenetlenin, başka Galatasaray yok."

.

İlgili Haberler