Mustafa Cengiz'den Arda Turan ve Fatih Terim açıklaması

Mustafa Cengiz'den Arda Turan ve Fatih Terim açıklaması
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, düzenlediği basın toplantısında Arda Turan transferinin kulüp gündeminde olmadığını söyledi. Cengiz ayrıca Fatih Terim'in "Yönetimle fikir ayrılıkları yaşıyoruz" ifadelerine, "Ayrı fikirlerdeysek ayrı yollara gitmemiz gerekir" diyerek yanıt verdi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, son günlerin en çok konuşulan ismi Arda Turan ve Fatih Terim’in Arda Turan konusunda “Fikir ayrılıkları yaşıyoruz” sözleri üzerine basın toplantısı düzenledi. Başkan Mustafa Cengiz'in basın toplantısında, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in adını vermeyerek "Sayın teknik direktör" ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Başkan Mustafa Cengiz, Fatih Terim'in sözlerine "Biz felsefe kulübü değiliz. Ayrı ayrı fikirlerdeysek, ayrı yollara gitmememiz gerekir" diyerek yanıt verdi.

"BİZ TEKNİK HEYETİN İSTEDİĞİ HER ŞEYİ YAPTIK"

Cengiz, Fatih Terim’in dünkü sözlerine karşı tek bir açıklaması olduğunu belirterek, “Fatih Terim'in açıklamasından sonra, benim tek bir açıklamam var, 'bu oyuncu bizim gündemimizde yok' diye. Transfer bizde şöyle yapılır, eğer bize yardımcı olacak bir oyuncuysa sportif direktöre gelir, sonra scoutlar izler, sonra hocaya gelir. En son Abdurrahim Albayrak'a gelir, finansal bir sıkıntımız yoksa da en son bana gelir. Şükürler olsun ki sınırlamaları da aşmadık, bu bizim için başarı öyküsü. Biz teknik heyetin istediği her şeyi yaptık, en son Arda kardeşimize gelene kadar. Galatasaray camiasına tekrardan söylüyorum, Arda Turan bizim transfer gündemimizde yok. Ben bunu söylemekten bıktım” dedi.

“BEN AYNI ŞEYLERİ SÖYLEMEKTEN BIKTIM”

Başkan Mustafa Cengiz'in Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in adını vermeyerek "Sayın teknik direktör" ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Arda Turan’ın Galatasaray’a transferi konusundaki düşüncelerini Fatih Terim’e ilettiklerini ifade eden Cengiz, “Biz camia ve taraftar ne diyor, ilk önce buna bakarız. Bu kardeşimizle ilgili bu süreç içerisinde bize gelmiş bir şey yok! Sayın teknik direktörümüze hem telefonla hem sözlü olarak açıkça ifade ettik ki Arda Turan gündemimizde yok! Sevgili camiamıza açıkça ifade ediyorum ki, bu sevgili kardeşimiz transfer gündemimizde yok. Ben aynı şeyleri söylemekten bıktım! Her hafta aynı konunun gündeme gelmesinden dolayı hem camia hem de yönetim olarak rahatsızız. Bu konun kapanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

FATİH TERİM'DEN İMALI MESAJ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in basın toplantısındaki açıklamalarının ardından Teknik Direktör Fatih Terim kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Terim, 19.05'te yaptığı paylaşımda, "Verilmiş bir sözüm, vazgeçmediğim bir hayalim var. #SadeceGalatasaray" ifadelerini kullandı.

TERİM'E YAKIN HESAPLAR...

Mustafa Cengiz'in basın toplantısının ardından Fatih Terim'e yakın olduğu belirtilen hesaplar tarafından, Mustafa Cengiz ve yönetimine istifa çağrıları yapılması dikkat çekti. 

O paylaşımlardan bazıları şu şekilde: