Mustafa Cengiz’den ‘İstiklâl Marşı’ tepkilerine yanıt

Mustafa Cengiz’den ‘İstiklâl Marşı’ tepkilerine yanıt
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz kadroda yabancı oyuncuların fazla olduğu eleştirileri ile ilgili “İstiklal marşı diyorlar. Biz senfoni orkestrası mıyız şarkı söyleyecek eleman mı arıyoruz yoksa futbolcu mu?" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, devre arasında transfer edilen oyuncular için düzenlenen imza töreninde konuştu. Cengiz, “İstiklal marşı diyorlar. Biz senfoni orkestrası mıyız şarkı söyleyecek eleman mı arıyoruz yoksa futbolcu mu? Milli marşı okuyacak koro üyesi mi yoksa futbolcu arıyoruz? Rekabetten korkmayın” dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Taraftarımız 14 Şubat'ta GS Store'a hücum etsin. Biz yönetim olarak görevimizi yerine getirdik. Lütfen Storelara, localara koşun. 197 locadan 43'ü boş. Boş olanların hemen alınmasını istiyoruz. Biz, FFP içerisinde ilk defa kâra geçtik. En yakın rakiplerimizle de büyük bir fark yarattık. Umarız tüm kulüplerimiz kâra geçer. Şu anda biz istenen duruma gidiyoruz. Daha da iyi olacağımıza inanıyoruz.

"TRABZONSPOR'A HAKSIZLIK YAPILMASINI İSTEMEYİZ"

Trabzonspor yöneticilerinin tepkilerine hak veriyorum. İnsanın canı yanınca bağırır, gayet doğal. Biz bunun abartılmasını istemiyoruz. Aynı tepkileri biz de verdik. Ben 150 gün ceza aldım. Biz, tek bir taç atışının bile yanlış verilmemesini istiyoruz. Trabzonspor'a haksızlık yapılmasını istemeyiz. “

"KENDİMİZE AYRICALIK İSTEMEDİK"

“Biz hakemlerimizin bize haksız taç bile vermesini istemiyoruz. Ben Trabzonspor maçını izlerken Galatasaray'a haksızlık yapıldığını düşündüm. Fenerbahçe, derbisindeki VAR konuşmalarını talep etmiştik. Federasyon bize cevap bile vermedi”

BİLDİRİYİ 8 KULÜP İMZALADI

“Kulüpler Birliği'nin hazırladığı o metni 17 kulüp değil 8 kulüp imzaladı. Bilgi kirliliği var. İmzalayanların da bazıları aceleden imzaladık dedi. Bizim aleyhimizde de Trabzon maçında hatalar yapıldı. Trabzon'a da hatalar yapıldı. Kulüpler Birliği bildirisine kimse sahip çıkmadı. Görüştüğümüz 12 kulüp karşı çıktığını söyledi”

YABANCI KURALI İLE İLGİLİ OLARAK!

“14 yabancı kuralı var. Biz 11 yerli ile Türkiye Kupası maçlarına çıkıyoruz. İstiklal marşı diyorlar. Biz senfoni orkestrası mıyız şarkı söyleyecek eleman mı arıyoruz yoksa futbolcu mu? Milli marşı okuyacak koro üyesi mi yoksa futbolcu arıyoruz? Rekabetten korkmayın. Galatasaray Futbol Akademisi'nde bir devrim yapılıyor. Ozan Kabak'ı kim yetiştirdi?

BAZI BONUSLARI KALDIRDIK!

“Uçak bileti ve bonus gibi şeyleri artık kaldırıyoruz. Rakiplerimiz şeffaflık diyor. Biz Marcao için perşembe günü bildirimde bulunduk. Özel mesajdan bile 'Kaça aldınız?' diye mesajlar geldi. Diyemedik çünkü maçını oynamak için kaldı ve pazartesi geldi. Biz her şeyini açıkladık. Niye diğer takımlar açıklamıyor?

Hanım ile bu küskünlüğü resmiyete dökmek için tarihi bir fırsat geçmişti. Galatasaray sevgisi ağır bastı. Neyse Galatasaray çok büyük bir camia...”

SERDAR AZİZ TRANSFERİNDE ZORLANDIK

“En çok Serdar Aziz transferinde zorlandık. Sevgili Yusuf Bey kardeşim çok yoruldu. Fenerbahçe, Tolga ve Serdar transferlerinden bize 8.6 milyon Euro yani yaklaşık 50 milyon TL destek sağladı.”