AKP - BBP krizine Mehmet Metiner de dahil oldu. Mustafa Destici'nin adının söylenmemesi ipleri germişti

AKP - BBP krizine Mehmet Metiner de dahil oldu. Mustafa Destici'nin adının söylenmemesi ipleri germişti
AKP'li başkan Uğur İbrahim Altay'ın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ismini anmaması ile oluşan gerginliğe AKP'li yazar Mehmet Metiner de dahil oldu.

AKP''li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde Ankara''da düzenlenen Konya Tanıtım Günleri''nin açılışının fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Açılışta yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''yı paylaşımında isimlerini yazarak yer verirken Cumhur İttifakı''nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici''ye yer vermemişti. AKP Başkan Altay’ın Destici’nin adını anmamasına BBP Partisi''nin üst düzey yöneticilerden sert tepkiler gelmişti.

Söz konusu gerginliğe AKP eski milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner de dahil oldu. AKP''li Konya Büyükşehir Belediyesi''nin bu yaklaşımı karşısında BBP''nin tavrını haklı bulan Metiner, AKP''ye uyarıda bulundu.

Mehmet Metiner''in paylaşımı şu şekilde:

"BBP Cumhur ittifakının saygın ve etkili bir bileşenidir. Rahmetli şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti olan BBP’nin siyasal gücü ve anlamı, sayısal güçle kıyaslanmayacak önemdedir. BBP’yi görmezlikten gelen veya hakkıyla önemsemeyen yaklaşımlar kaybettirir."

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler