Mustafa Efe hoca kimdir, neden görevden alındı?

Mustafa Efe hoca kimdir, neden görevden alındı?
Sosyal medyada sık sık sokak hayvanlarına yardım edilmesi yönünde görüş bildiren ve bununla ilgili paylaşımlar yapan imam Mustafa Efe hocanın görevden alınması tepkilere neden oldu. Peki, Mustafa Efe hoca kimdir?

Mustafa Efe hoca kimdir, neden görevden alındı?

Sosyal medya hesabı Instagram üzerinden sık sık sokak hayvanlarına yardım edilmesi yönünde görüş bildiren ve paylaşımlarda bulunan Mustafa Efe hocanın görevden alınması şaşkınlık yarattı.

Bir konuşmasında sokak hayvanlarında değinen Mustafa Efe hoca, “Özellikle hayvan fobisi olanlara da buradan ifade etmiş olayım. Bir hayvanı sahiplenmek dünyanın en güzel duygusudur. Bakın yıllarca iyi ve kötü günde birlikte oluyoruz. Eksikliğini, hatanı yüzüne vurmuyor, dedikodunu yapmıyor, dostluğunu paylaşıyor, yalnızlık duygunu gideriyor, oyunları ile dertlerini unutturuyor. Moralin bozukken yaptığı birkaç hareketi sayesinde neşeleniyorsun. Pek çok dostun vefasızlık göstermişken ondan asla vefasızlık görmüyorsun. Yalanına şahit olmuyorsun. Kandırmıyor seni aldatmıyor. Kızdığın zamanlar sana küsmüyor. Ufacık bir ödüle büyük tezahürat yapıyor. Üzüntü, neşeni fark ediyor, ona göre davranıyor. Sen onu seviyorsun ama bakıyorsun ki o seni senden daha çok seviyor. Hem karşılıksız hem de canını göz kırpmadan sana veriyor. Kısacası hiçbir insandan göremeyeceğiniz sevgiyi, dostluğu bize o yaşatıyor.” ifadelerine yer vermişti.

Mustafa Efe hoca Neden Görevden Alındı?

Mustafa Efe hocanın neden görevden alındığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Mustafa Efe Kimdir?

Afyon’un Bolvadin ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Efe, memleketi Çorum Osmancıkta başladığı ilkokulunu 1989 yılında İstanbul Fatih Oruçgazi ilköğretim okulunda tamamladı. 

Babası Merhum Hafız Mehmet EFE Hocaefendi’de başladığı Hafızlığını Hafız Mahmut EKŞİ Hocaefendi’de ikmal etti.Merhum Hafız İsmail BİÇER, Merhum Hafız Muharrem ARSLANTÜRK, Merhum Hafız Dursun ÇAKMAK, Hafız İlhan TOK ve Hafız Fatih ÇOLLAK Hocaefendilerden Tashih-i Huruf ve Mûsıkî dersleri aldı.Orta öğrenimini Üsküdar İHL’de,Yükseköğrenimini Marmara ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi.

Diyanet işleri Başkanlığı bünyesinde “Aziz Mahmûd Hüdâyi Camii İmam Hatib-i” olarak görev yapmakta olan Mustafa Efe Evli ve iki çocuk babasıdır.