Mustafa Kandıralı kimdir? Mustafa Kandıralı öldü mü?

Mustafa Kandıralı kimdir? Mustafa Kandıralı öldü mü?
Büyük klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı, 90 yaşında hayatını kaybetti. Yaşanan son dakika gelişmesiyle birlikte, Mustafa Kandıralı kimdir? soruları sıkça aratılmaya başlandı.

Ani ölümüyle herkesi hüzne boğan Mustafa Kandıralı'nın torunu Güneş Aybek, yaptığı açıklamada, dedesinin kalp ve astım rahatsızlıklarından dolayı yaklaşık 1,5 yıldır tedavi gördüğünü söyledi.
Aybek, sanatçının tedavi gördüğü hastanede yaşlılığa bağlı olarak dün akşam saatlerinde hayatını kaybettiğini dile getirdi.
Yaşanan flaş gelişmenin ardından Mustafa Kandıralı kimdir? soruları milyonlarca vatandaş tarafından sıkça aratılmaya başlandı.
MUSTAFA KANDIRALI KİMDİR?
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde 1930'da dünyaya gelen ve gerçek soyadı Kadıoğlu olan sanatçı, ilkokulu bitirmesinin ardından, altı kardeş olmanın getirdiği dezavantajlardan ve ailesinin ekonomik şartlarının bozuk olmasından dolayı ortaokula devam edemedi.
Bir uğraş edinmesi için amatör düzeyde klarnet çalan babası tarafından Kandıra Halkevine yazdırılan Kandıralı, önceleri ud çalsa da radyoda Şükrü Tunar'ın klarnet taksimiyle başlayan klarnet sempatisi bir aşka dönüştü.
Kandıralı, kendi sazı olmadığı için babasının klarnetini gizli gizli çalmaya başladı ve ailesinin onayını alamayacağı düşüncesiyle 15 yaşında İstanbul'a kaçtı.