Mustafa Önsel'den YAŞ kararlarına tepki

Mustafa Önsel'den YAŞ kararlarına tepki
Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Yüksek Askeri Şura kararıyla emekli edilen 1 Tümgeneral ve 21 Tuğgeneralin hepsini tanıdığını ifade ederek “Cumhuriyet değerleriyle çelişen bir tane dahi bulamazsınız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Baknaı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura kararlarına bir tepki de emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel'den geldi.

Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Daire eski Başkanı Mustafa Önsel, Veryansın Tv isimli Youtube kanalında YAŞ kararıyla süresi dolmadan emekli edilen komutanlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mustafa Önsel, Kara Kuvvetlerinden süresi dolmadan emekli edilen 1 Tümgeneral, 21 Tuğgeneral olduğunu ifade ederek “Hepsini tanıyoruz. Cumhuriyet değerleriyle çelişen bir tane dahi bulamazsınız” açıklamasında bulundu.

Önsel, “Vatanseverliklerinden kuşku duymadığımız bazı arkadaşlar ‘’aman bir eleştiri getirmeyelim, savaşan ordumuza bir şey olmasın, kamuoyu nezdinde küçük düşmesin’ düşüncesiyle hareket ediyor. Ben askerim. Dışarıdan konuşmuyorum. Bir askerim moral değerlerinin nasıl yükseltilebileceğini, nasıl düşürüleceğini çok iyi bilirim onu söyleyeyim. Ben sahadan bir adamım. Karargâhlarda da yetişmedim” değerlendirmesinde bulundu.