Mustafa Yeneroğlu'nun istifası partide huzursuzluk yarattı

Mustafa Yeneroğlu'nun istifası partide huzursuzluk yarattı
AKP'li milletvekillerinin, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun MKYK'dan istifasının yeterli olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından partiden de istifasının istenmesine tepki gösterdikleri iddia edildi.

İktidar partisi içerisindeki huzursuzluk büyüyor...

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını" gerekçe göstererek MKYK'daki görevinden istifa etmişti. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine basın toplantısı düzenleyen Yeneroğlu, partiden de istifa ettiği açıklamıştı.

AKP'de gerçekleştirilen MYK'da masaya yatırılan konulardan biri de Mustafa Yeneroğlu'nun istifası oldu.

Vekillerin, Yeneroğlu'nun MKYK'daki görevinden istifa etmesinin yeterli olduğunu savundukları, Erdoğan'ın partiden istifa talebini doğru bulmadıkları ve alınan karara tepki gösterdikleri öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın kulis haberine göre, MKYK'nın hemen ardından toplanan MYK’da, istifa dilekçesindeki gerekçeler değerlendirildi. Yeneroğlu hakkında disiplin sürecinin başlatılması ile istifasının istenmesi seçenekleri konuşuldu.

Bazı üyeler, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partilere dikkat çekerek, Yeneroğlu’nun partiden ihraç edilmesi ya da istifasının istenmesi durumunda yeni kurulması beklenen partilere geçebileceği değerlendirmesi yapıldı.

Ancak Yeneroğlu’nun birtakım eleştiriler dile getirse de Davutoğlu ve Babacan’a yakın olmadığı belirtilerek bu partilere geçme olasılığının “zayıf olduğu” dile getirildi. Toplantıda, önce Yeneroğlu’nun partiden istifasının istenmesi, etmemesi durumunda disiplin sürecinin başlatılması eğilimi ortaya çıktı.

ERDOĞAN'IN KARARINA TEPKİ

Yeneroğlu’nun istifası ise parti içinde farklı görüşlere neden oldu. Bazı partililer, Yeneroğlu’nun bazı konularda ayrı düşse de partili olduğu, TBMM çalışmalarında muhalefetle değil, yine AKP’yle hareket edeceğini belirterek “MKYK’den istifası yeterliydi. Partiden istifasının istenmesine gerek yoktu. Kendisiyle konuşulabilir ve varsa sorunların çözümü sağlanabilirdi. Böyle bir ortamda bu yaklaşım doğru olmadı” görüşünü dile getirdi.

'İSTİFALAR SÜREBİLİR'

Partiyi en geç aralık ayı ortasında kurmayı planlayan Davutoğlu ekibi, AKP’de 10-12 milletvekiliyle temas halinde olduklarını ileri sürerken, istifaların süreceği görüşünü savunuyor. AKP yönetimi ise milletvekillerinden kendiliğinden bir istifa beklemediklerini dile getiriyor.