Mutasyon planlaması veya mutant insan!

Korona virüs paniği dünyayı yeteri kadar korkutamadı ki "mutasyon paniği"ne ihtiyaç duyuldu! 

İngiltere'de yüzde 70 daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyon geçirmiş virüsle ilgili hiçbir bilimsel veri sunulmadı!

Wikipedya'daki verilere göre "mutasyon" ya da "değişinim", bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona sahip bir organizma ise "mutant" olarak adlandırılır.

İnsanların, mutasyon sonucu "mutant" durumuna gelmeleri, bilim kurgu filmlerinde çok kullanılmıştır. Birçok filmin konusu, mutant insanlarla mutant olmayanlar arasındaki savaşlardır.

***

Aşı çalışmalarına katkıları bilinen İtalyan virologlar, "Devamlı mutasyon geçiren virüslere karşı aşı hiçbir işe yaramaz" deyince bu bilimsel görüşü çürütmek için dünya çapında kampanya başlatıldı. Bu kampanyayı sürdürenler, yeni mutasyon haberlerinin oluşturduğu panik havasından da yararlanarak aşıların mutasyondan etkilenmeyeceğini yaymaya çalışıyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, İngiltere'deki resmi açıklamalara dayanarak "Grip örneğinde olduğu gibi aşıyı etkisizleştirecek sık ve büyük mutasyonların oluşumu koronavirüsler için beklenmemektedir." dedi ama virüslerdeki mutasyonun aşı ve ilaç geliştirilmesinde dezavantaj olarak çok önemli bir yer tuttuğunun da altını çizdi.

Balık "En son İngiltere'de tespit edilen mutasyonla virüsün bulaştırıcı gücünün yüzde 70 arttığı belirlendi ama bu mutasyonun aşıya etkisi olmayacağı açıklandı. Şu ana kadar Kovid aşılarını etkisiz kılacak bir mutasyona rastlanmadı." diye İngiltere'de yapılan açıklamaları destekledi.

Yalnız, Prof. Balık, "Korona virüs örneğinde, yarasalarda olduğu gibi canlıların, yaşamlarını sürdürdükleri ormanlar gibi doğal ortamları yok olmaya başladığında ya da kendilerini yok edecek ilaç ya da aşı baskısı altında kaldıklarında mutasyon yaparlar. Böylece virüsler, yeni bir canlı türü hücrelerinde tutunup yaşayabilme veya aşının oluşturduğu antikorları ya da bir ilacı etkisiz hale getirebilme yeteneğini kazanır." demeyi de ihmal etmedi.

Alman basını da "Bilim insanları, üretilen aşıların İngiltere'de ortaya çıkan korona virüsün mutasyona uğramış türü üzerinde de etkili olacağı inancında." gibi görüşleri öne çıkarıyor!

Almanya'nın Sesi, "Grip gibi diğer viral hastalıklarda aşıların sürekli dolaşımda olan virüs çeşitlerine uygun olmak bakımından güncellenmesi gerekiyor. Yeni tür mRNA aşılarda bunu yapmak nispeten daha kolay. Bu aşılarda tam virüsler değil, bir virüs proteini için inşa kılavuzunu ifade eden genetik enformasyonlar bulunuyor. Bu enformasyon da vücudun yeni tür bir virüse hızla uyum sağlamasını mümkün hale getiriyor." diyor.

Bu haberler, "Genetik aşılara mecbursunuz" fikrini dayatıyor!

***

Mutasyon esas olarak DNA ve RNA'da değişim veya hasar demek ise aşılar da açıklandığı gibi RNA'da değişime yol açıyorsa, aşı olan insanlar "mutant" olmayacak mı? 

DNA, yapısında bulunan genler vasıtasıyla hayatın şifresini veya alfabesini oluşturur.

Gerçekten çok hızlı yayılan bir mutasyon varsa, bu, doğal olarak kendiliğinden mi oluyor yoksa genetik yapıya nüfuz edebilen virüsteki mutasyon, tıpkı RNA aşılarının üretiminde yapıldığı gibi genetik yapısı değiştirilerek insan eliyle mi meydana getirildi? 

Hani aşı üretenler de virüsün genetik yapısıyla oynadıklarını söylüyor ya!

Bunu, Time dergisi kapağında açıkladıkları "Büyük Sıfırlama"yı gerçekleştirmek, çürüyen kapitalizmi sıfırdan başlatmak için mi yapıyorlar?

Yoksa asıl hedef, virüs ve mutasyon paniğini kullanarak aşılar yoluyla her insanın şifrelerine yani DNA ve RNA kodlarına ulaşmak mıdır?  

Yazarın Diğer Yazıları