Yıldız'ın Soylu'ya açtığı davada korona ertelemesi

Yıldız'ın Soylu'ya açtığı davada korona ertelemesi
Gazeteci Müyesser Yıldız’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aleyhinde 5 Haziran’da açtığı 1 liralık tazminat davası mahkeme heyetinde bir kişinin korona virüse yakalanması sonucu başka bir tarihe ertelendi.

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aleyhinde 5 Haziran’da açtığı 1 liralık tazminat davası mahkeme heyetinde bir kişinin korona virüse yakalanması sonucu başka bir tarihe ertelendi. Yıldız duruşmayı takip etmeye gelen gazetecilere yaptığı açıklamada “FETÖ ile mücadele edildiğine inanmıyorum. Mücadele ediliyormuş gibi yapılıyor. Sadece deşifre olmuş kişilerle uğraşılıyor. Ağababalarına, tavandakilere ulaşılmaya çalıştığını düşünmüyorum. Sadece alt kısımla uğraşılıyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Odatv yazarı gazeteci Müyesser Yıldız’a “Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır” demişti. Bu gelişme üzerine Yıldız, Soylu aleyhinde 1 liralık tazminat davası açmıştı. Dava, mahkeme heyetinde bir kişinin korona virüse yakalanması sonucu başka bir tarihe ertelendi. 

Yıldız duruşmayı takip etmeye gelen gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“SOYLU NEDEN RAHATSIZ OLDU?”
“Yıllardan bu yana tüm Türkiye benim bölücü terör örgütü PKK konusundaki düşüncelerimi bilir. Kars’taki saldırıda bir şehidimiz vardı, şehidimize rahmet dilediğim bir paylaşımda bulundum. Süleyman Soylu bu paylaşımımı aldı ve oraya “Çemçe grubunun itlafına bir PKK bir sen üzülmüşsün. Kahramanlarımız bugün o bölgeye yeni sızmayı 10 metrede çatışma ile teröristleri yok ederek engelledi... Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır” dedi. Bu mesaj aslında Süleyman Soylu ile aramızdaki meselenin PKK meselesi olmadığını muhtemelen, tahminimi söylüyorum Balyoz, Ergenekon döneminde benim askerlere sahip çıkmamdan dolayı duyduğu rahatsızlığı orada ifşa ettiğini düşünüyorum. Bundan neden rahatsızlık duydu? FETÖ ile mücadele ettiğini söyleyen bir insan neden bundan rahatsız olur? Bunun üzerine devletin bakanı böyle cümleler kurduğu için kendisi hakkında 1 liralık tazminat davası açtım. O gece sabaha kadar binlerce trollü bana küfür etti, tehdit etti. Bunun üzerine suç duyurusunda bulundum. Mahkeme Başkanı korona olduğu gerekçesiyle ertelendi kendisine geçmiş olsun diyorum.” 

“FETÖ İLE GERÇEK ANLAMDA MÜCADELE EDİLDİĞİNE İNANMIYORUM”

Yıldız açıklamalarına şöyle devam etti, “FETÖ ile gerçek anlamda mücadele edildiğine inanmıyorum. Mücadele ediliyormuş gibi yapılıyor. Sadece deşifre olmuş kişilerle uğraşılıyor. Ağababalarına, tavandakilere ulaşılmaya çalıştığını düşünmüyorum. Sadece alt kısımla uğraşılıyor.”