Müzisyen Duran Ay geçim sıkıntısı nedeniyle hayatına son verdi

Müzisyen Duran Ay geçim sıkıntısı nedeniyle hayatına son verdi
Korona virüs salgını nedeniyle işsiz kalan müzisyenler arasında yer alan Duran Ay’ın intihar ettiği bildirildi.

Korona virüs salgınının en fazla etkilediği meslek grupları arasında müzisyenler de yer alıyor. Elde edilen bilgi ve iddialara göre korona virüs salgınının ardından işsiz kalan müzisyen Duran Ay, önceki gün intihar etti.

Geçimini müzik yaparak sağlayan Ay’ın 10 aydan bu yana işsiz olduğu ve bu nedenle psikolojisinin bozulduğu belirtildi. Ay’ın vefatı başta ailesi olmak üzere sanat camiasını yasa boğdu.

Duran Ay’ın vefatı ile ilgili açıklamada bulunan sanatçı Kutsal Evcimen, Yıllardan beri tanırım, aynı sahneleri paylaştık. Açıkçası şok oldum, hiç de beklemezdim, neşeli, yaşama enerjisi ile dolu olan biriydi.  Duran Ay sadece saz çalan, değerli, beyefendi bir çocuktu. Bir müzisyene, bir sanatçıya yakışır bir insandı. Çok üzüldüm. Bir insan, bir sanatçı hayatını kaybetmiş, canına kıymış kimse hala bir şey yapmıyor. Bu davranışın çoğalmaması için bir önce önlemler alınmalı. Yıllarını saza, bağlamaya adamış sanatçılar kolay yetişmiyor. Müzisyenler çok yalnız, yetim kaldı. Ben bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.

Duran Ay'ın vefatının ardından başta sanat camiası olmak üzere müzisyenlerden de başsağlığı mesajları geldi:

erdal-erzincan.jpg