Naci Ağbal’ın Türkiye’ye faturası 2 Atatürk barajı 7 Avrasya Tüneli oldu. Sinan Oğan açıkladı

Naci Ağbal’ın Türkiye’ye faturası 2 Atatürk barajı 7 Avrasya Tüneli oldu. Sinan Oğan açıkladı
Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından kurdaki yükselişin Türkiye’ye faturası belli oldu. Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, Merkez Bankası Başkanı değişikliğinin, Türkiye’ye 2 günlük maliyetinin 2 Atatürk Barajı, 7 Avrasya Tüneli, 1.800 kilometre hızlı tren hattı olduğunu söyledi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, Merkez Bankası Başkanı''nın gece yarısı görevden alınmasının Türkiye''ye maliyetinin çok ağır olduğunu açıkladı.

Oğan, "Döviz kurundaki her 10 kuruşluk artış bize bir Avrasya Tüneli kaybettiriyor. Cumadan pazartesiye 2 tane Atatürk Barajı, 7 tane Avrasya Tüneli, 1.800 kilometre hızlı tren hattı kaybettik" dedi.

Sinan Oğan, kimsenin risk alıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''a aldığı kararların yanlış olduğunu söylemediğini savundu. "Önceden yanında daha akil isimler vardı, frenliyordu. Şimdi yok. Naci Ağbal vardı ve o da görevden alındı" diyen Oğan, konuşmasında "Başkanlık sisteminde her şeyin hızlı olacağı, hızlı karar alınacağı söyleniyordu. Gerçekten hızlı oldu ama doğru olmadı. Cumhurbaşkanı reaksiyonel davranıyor, kızıyor ve görevden alıyor" ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Haberler