Nallıkuzu mezbahası faaliyeti bitirmemiş!

Eski Fatihli / Karagümrüklü olup da yıllar yılı at/eşek kesiciliğiyle ünlenmiş Orhan Baba'yı duymayan yoktur. Edirnekapı'dan sur içine girildiğinde insanlar onun güler yüzüyle karşılaşırlardı. Topladığı ne kadar at eşek varsa bunların kesimini meşatlıkta yapardı. Sonra da bunları kavurma haline getirip tenekelere basardı. Babamla da iyi ahbaptılar. Beni okula götürdüğü saatlerde yolumuzu kesip hemen bir sohbet başlatırdı. Bu arada benim kolumdan tutup tenekeye bastıklarından yedirmeye çalışırdı.

İfşa edildiler

Bunlar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 69 firmaya ait 136 üründe sahtecilik belirlendiğini açıklamasıyla aklıma geldi. Bakanlık bu açıklamayla birlikte 69 firma ve 136 ürünü internet sitesinden tek tek ifşa etti. Listeye baktığımda yine en fazla at ve eşekten yararlanıldığını gördüm. Yani at/eşek etinden yapılma sucuk, kavurma, salam ve pastırma başı çekiyor. Bunları sahte bal gibi hileye müsait ürünler izliyor.

Futbol sohbeti

Bu açıklamadan da anlaşılıyor ki nallıkuzu mezbahaları Orhan Baba'dan sonra da faaliyetlerini sonlandırmamış, aksine sayıları çoğalmış...

Orhan Baba ile babamın çay sohbetleri ağırlıklı olarak futbol üzerine kuruluydu. Babam Vefa takımını tutardı, Orhan Baba Karagümrük... Bu muhabbetler benim de ilgimi çekerdi ama en zor gelen, insana nallıkuzu kavurmalarından yedirmeye çalışmasıydı. Hep umut ettiği, kesim yaptığı meşatlıkta gömülmesiydi... Bir gün halim olsa arar, nereye defnedildiğini bulurum.

İlle de ayak topu

Öncülüğü Avrupa yaptı, biz de takip ettik. Seyircisiz futbolu sevdik. Tatsız tuzsuz olsa da seyircisiz ayak topunu  hemen benimsedik. İlk darbeyi de Beşiktaş yedi, Antalya karşısında yerle bir oldu. Daha ilk maçımızda ümitlerimizi gömdük.

Fenerbahçe 88. dakikadan sonra Kayseri'ye 2 gol atarak değerli bir galibiyet elde etti. 7 maç sonra kazanırken yeni hoca Tahir Karapınar uğurlu mu geldi? diye sormadan edemedim.

Ciddiyet kazandı

Antalyaspor'un yaşlı ekibi İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 mağlup edip tatil beldesine geri döndü . Belli ki uzun süredir antremanları ciddiyetle sürdürmek yaramış. Ha bugün ha yarın çalışıyoruz kafasındaki Beşiktaş'ın yıkılması normaldi.

Herşeyi özetlemek gerekirse; takımınızı devamlı devamlı motive etmelisiniz mantığının doğruluğunu İzmir'de Göztepe'yi yenen Trabzonspor'da gördük.

3600 nerede?

Bizim Esat Atalay'ın öğretmen eşi yıllarca memur katsayısının 3600'e çıkmasını bekledi. Sonunda ümidini yitirdi. Şimdi 3600 olmayan tek başına bir emekli. Ayrıca tarihi Erenköy Kız Lisesi'nin yıkılmasını üzüntüyle izleyip yaşıyor. Emekli öğretmenimize bundan sonraki hayatında mutluluklar dilerim.

SİZDEN GELENLER

*Sözünü ettiğiniz Kanada vatandaşı sanatçı Loreena Mc Kennit mi? diye soran okuruma tebrikler.

*Hızır Erhut ise sinirlilerden.

*FETÖ'cülerden ağzı yananlar feryat halinde. Hatta bir tanesi "Sürünüyorum" diye isyan ediyor.

*Salim Taşçılar'dan ilginç  bir mesaj aldım: Sizinle yıllar önce Akşam-Güneş gazetesinin yemekhanesinde tanıştık. O gün bu gün severek okuyorum.

*CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arayıp geçmiş olsun dileklerini iletti. Gerçekten gazeteciye değer veren bir lider. Kendisine sonsuz teşekkürler. Bu arada Aytun Çıray'a da teşekkürlerimi sunuyorum.

Başsağlığı

Fanatik gazetesi yazarı Serhat Demirtaş'ı kaybettik. Henüz 40 yaşındaydı. Tüm camiaya, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim. (B.A)

Günün sözü:

Kendini yargılamak daha güçtür. Kendini yargılayabilirsen gerçek bir bilgesin demektir.  Antoine de Saint-Exupéry

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002-016-1-007.jpg

Yazarın Diğer Yazıları