Napolyon'un kılıcı satılıyor

Napolyon'un kılıcı satılıyor
Napolyon Bonapart'ın 1799'da darbeyle yönetimi ele geçirirken taşıdığı kılıcı ABD'de açık artırmaya çıkıyor. Silah koleksiyonu bugün, yarın ve pazar müzayedede olacak. Tabanca ve tüfeklerin de yer aldığı koleksiyon 19 milyon ila 44,5 milyon TL değerinde.

Napolyon'un kılıcı hafta sonu açık artırmada 

Independent Türkçe''nin haberine göre, Fransız asker ve siyasetçi Napolyon Bonapart''a ait kılıç ve 5 tabanca ve tüfeğin bulunduğu koleksiyonun müzayedesi, Illinois eyaletindeki Rock Island Müzayede Şirketi tarafından hafta sonu düzenlenecek.

ABD''de kınıyla birlikte sergilenecek kılıcın bulunduğu koleksiyon 1,5 milyon ila 3,5 milyon.

General Napolyon, 9 Kasım 1799''da düzenlediği darbeyle Fransa''nın Birinci Konsülü olarak iktidarı ele geçirmişti.

Fransız cumhuriyet takvimine göre 18 Brumaire, VIII yılına denk gelen ve bu nedenle "18 Brumaire Darbesi" olarak da anılan olay, çoğu tarihçiye göre Fransız Devrimi''ni de sona erdirmişti.

Napolyon''un imparator olduğunda kılıcı General Jean-Andoche Junot''ya verdiği fakat Junot''nun eşinin borçlarını ödemek için kılıcı daha sonra satmak zorunda kaldığı düşünülüyor.

Müzayede evinin açıklamasına göre kılıç önce Birleşik Krallık''ın başkenti Londra''daki Oplotheca adlı bir müzede 1816''da sergilenmişti. Daha sonra kılıcın ABD''li bir koleksiyoncu tarafından alındığı, bu kişinin vefat etmesi üzerine de kılıcın müzayedeye çıkarıldığı belirtildi.

Fransa''da mayısta Napolyon''un ölümünün 200. yıldönümü anılmıştı. Müzayede evi açık artırmanın bu yıldönümü kapsamında gerçekleştirileceğini duyurdu.