NASA astronotu Kate Rubins uzaydan oy kullandı

NASA astronotu Kate Rubins uzaydan oy kullandı
NASA astronotu Kate Rubins, 3 Kasım'da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri için oyunu Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan kullandığını duyurdu. Rubins, elektronik oy pusulası oluşturdu ve özel kimlik bilgileri ile birlikte e-posta aracılığıyla istasyondaki astronota gönderdi.

NASA astronotu uzaydan oy kullandı

Sputnik'te yar alan habere göre, ABD'li astronot Kate Rubins 3 Kasım'da Trump-Biden arasında yapılacak başkanlık seçimi için oyunu kullandı. Rubins, 2016 yılında olduğu gibi oyunu uzayda elektronik olarak kullandı.

UZAY İSTASYONU DÜNYA ARASINDA MEKİK DOKUYORLAR

Alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş yaşanabilir bir uzay üssü olan Uluslararası Uzay İstasyonu, çeşitli bilim ve uzay deneylerine ev sahipliği yapıyor. Astronotlar, çeşitli uzay araçlarıyla istasyona gidip, görevleri bittikten sonra Dünya'ya geri iniyor.

OYUNU UZAYDAN KULLANDI

6 aylığına Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılan astronotlar arasında yer alan Kate Rubins, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri için dün oyunu uzaydan kullandı. Rubins, oy kullandığını aşağıdaki fotoğraf ile birlikte Twitter üzerinden duyurdu.

ekran-alintisi-20201023164315.jpg

ELEKTRONİK OY PUSULASI ARACI OLDU

NASA, gerekli izinlerin ardından Johnson Uzay Merkezi'nden güvenli bir elektronik oy pusulası oluşturdu ve özel kimlik bilgileri ile birlikte e-posta aracılığıyla istasyondaki astronota gönderdi. Kate Rubins ise söz konusu kimlik bilgilerini doğrulayarak oyunu başarılı bir şekilde kullanmış oldu.