NASA Ay ile ilgili heyecan verici bir şey açıklayacağız dedi. Bu zamana kadar böyle bir şey yapılmadı

NASA Ay ile ilgili heyecan verici bir şey açıklayacağız dedi. Bu zamana kadar böyle bir şey yapılmadı
Son dönemlerde uzayla ilgili etkileyici açıklamalarda bulunan NASA, bu açıklamalara bir yenisini daha ekleyeceğini duyurdu. Uzay ajansı, yeni keşfi gerçekleştiren uçan gözlemevinin, "görünür ışıkla görülmesi imkansız olguları yakalayabildiğini" belirtiyor.

Webtekno'da yer alan habere göre, NASA, Ay'la ilgili yeni bir keşif yaptığını ve düzenleyeceği bir etkinlikte bu keşfi duyuracağını açıkladı. 

NASA'nın açıklamalarına göre keşif, uçan bir gözlemevi olan Stratosfer Kızılötesi Astronomi Gözlemevi (SOFIA) tarafından yapıldı. NASA'ya göre açıklanacak olan şey, derin uzay keşifleri için kapı aralayacakmış. İlerleyen günlerde düzenlenecek etkinlikte, gözle görülemeyen olguların tespit edildiğine ilişkin açıklamalar yapılabileceği ifade ediliyor.

ii-008.jpg

KIZILÖTESİ IŞINLARI TOPLUYOR

NASA'ya göre Stratosfer Kızılötesi Astronomi Gözlemevi'nin dikkat çekici bir yanı ise kızılötesi ışınları toplayabiliyor oluşu. Bu da uçağın, gözle görülemeyen olguları yakalayabildiği anlamına geliyor. İşte şimdi, bu uçak tarafından yapılan bir keşif, kamuoyuna duyurulacak. 

ekran-alintisi-20201023112702.jpg

AY'DAN 4G İLE TELEFON BAĞLANTISI YAPILACAK

NASA, gizemli etkinlikle ilgili yaptığı açıklamalarda Artemis Programı'na vurgu yaptı. Bu uzay programı, Mars'a insan gönderilmesini kapsıyor. Ayrıca NASA, bu misyon kapsamında Ay üzerine bir üs kuracak. Bu kalıcı üs, aralarında kadınların da olacağı astronotların yaşam alanı olacak. Hatta bu konuda NASA ile Nokia arasında da bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma kapsamında Nokia, Ay'daki astronotlara 4G telefon bağlantısı sunmaya çalışacak.

ETKİNLİK 26 EKİM'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

NASA'nın açıklamalarına göre büyük keşfin açıklanacağı etkinlik, 26 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Türkiye saati ile 19:00'da başlayacak olan etkinliğe, İnsanlı Keşif ve Operasyon Görevleri Direktörlüğü'nün bir numaralı ismi Jacob Bleacher ve Stratosfer Kızılötesi Astronomi Gözlemevi'nin proje bilimcisi Naseem Rangwala gibi isimler katılacak. Etkinlik, NASA'nın resmi internet sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

 

İlgili Haberler