NASA Artemis I ile hangi garip cisimleri uzaya götürecek: Listeyi yayınladı

NASA Artemis I ile hangi garip cisimleri uzaya götürecek: Listeyi yayınladı
NASA'nın uzay aracı Artemis I'i ne zaman uzaya göndereceğini açıklamıştı. Yeni yayınlanan raporda ise uzaya götürülecek cisimlerin listesi açıklandı. En dikkat çeken detay içinde insan yerine TV animasyonu karakteri Koyun Shaun'un yer almasıdır. Listede yamadan bayrağa, toplu iğneden çakıl taşına kadar çeşitli maddeler yer alıyor.

NASA''nın Ay çevresindeki tarihi görevinin Artemis I ile 29 Ağustos''ta başlayacağı açıklandı. Gemide hiç insan olmayacağını duyuran NASA, mankenler ve stop-motion TV animasyonu karakteri Koyun Shaun dahil birçok nesnenin araçta olacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde NASA, Orion uzay aracı Ay’a ulaşırken içinde bulunacak kültürel ve eğitici bir "zaman kapsülü" olan Resmi Uçuş Kitinin içeriğini açıkladı.

NASA yaptığı açıklamada, "Uçuş setinde bulunan öğelerin çoğu, kültürel öneme sahip semboller veya NASA''nın STEM odaklı kuruluşlarla ortak çabalarını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Toplam 54 kilogram ağırlığındaki bu cisimler arasında dikkat çekici bazı öğeler var. Apollo 11 görevinden küçük bir Ay taşı parçası da grup içerisinde yer aldı. Aynı taş son uzay mekiği uçuşunda da bulunduğu sebebiyle, yolculuğa diğer pek çok kişi ve cisimden daha aşinalık durumu söz konusu oldu.

Apollo 11''den bir yama ve bir cıvata da Apollo mirasının Artemis programı ile bağlantısını göstermeye çalışacak.

İŞTE O LİSTE:


İlgili Haberler