NASA'dan tarihi keşif: Ağırlığı tam 500 trilyon ton

NASA'dan tarihi keşif: Ağırlığı tam 500 trilyon ton
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) yapılan açıklamada bu zamana kadarki en büyük kuyruklu yıldızın keşfedildiğini duyuruldu.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi''nden (NASA), Güneş Sistemi içerisinde "şimdiye kadar görülen en büyük kuyruklu yıldızı" keşfettiğini belirterek yıldızın 137 kilometre genişliğinde olduğunu açıkladı

Açıklamada, ilk olarak 2010''da fark edilen, Hubble Uzay Teleskobu sayesinde varlığı kesinleşen kuyruklu yıldızın genişliğinin 137 kilometre, ağırlığının ise yaklaşık 500 trilyon ton olduğu kaydedildi.

Keşfedilen yıldızın diğer yıldızlara göre 50 kat daha büyük olduğunu açıklayan gök bilimciler keşfedilen yeni yıldıza, Pedro Bernardinelli ve Gary Bernstein''a atıfla, Bernardinelli-Bernstein adı verildiğini duyurdu.

GÜNEŞE DOĞRU İLERLİYOR

Keşfedilen kuyruklu yıldızın saatte 35 bin kilometre hızla hareket ettiği söylenirken Dünya için henüz bir tehlike oluşturmadığının altı çizildi. Bilim insanları, kuyruklu yıldızın 1 milyon yıldan uzun süredir Güneş''e doğru çekildiğini düşündüklerini de açıkladı.

Bernardinelli-Bernstein’in 2031 yılına kadar Dünya''ya en yakın konumda olacağı bildirildi. Bernardinelli-Bernstein, 3 milyon yıllık eliptik bir yörünge çiziyor ve bu onu Güneş''ten yaklaşık yarım ışık yılı uzağa götürüyor.

BİLİNEN 6 BİN YILDIZ

NASA, en son Temmuz 2019yılından itibaren bilinen 6 bin 619 kuyruklu yıldız olduğunu açıklamıştı. Fakat bulunmakta ve yeni keşiflerle bu rakamların sürekli artmakta olduğu biliniyor.

İlgili Haberler