Nasuh Tövbesi nedir? Nasuh Tevbesi anlamı nedir?

Nasuh Tövbesi nedir? Nasuh Tevbesi anlamı nedir?
Sefirin Kızı 15.bölümünde Nare, Sancar’a “Benim sabrım çok ama o kadar çok değil. Adını bir daha anmayacağıma Nasuh tövbesi olsun mu? olsun” dedi ve Sancar’dan ayrıldı. Dizinin hayranları ise Nasuh tövbesi nedir? Nasuh Tövbesi ne demek? Nasuh Tövbesi anlamı nedir? sorularının yanıtlarını arıyor.

Sefirin Kızı 15.bölümünde Nare, Sancar’a “Benim sabrım çok ama o kadar çok değil. Adını bir daha anmayacağıma Nasuh tevbesi olsun mu? olsun” dedi ve Sancar’dan ayrıldı. Dizinin hayranları ise Nasuh tövbesi nedir? Nasuh Tövbesi ne demek? Nasuh Tövbesi anlamı nedir? sorularının yanıtlarını arıyor. İşte Nasuh tövbesi ile ilgili detaylar haberimizde…

NASUH TÖVBESİ NE DEMEK?

Nasuh çok öğüt veren anlamına gelirken tövbe ise pişmanlık duyulan bir işten dönmek anlamına gelmektedir. Nasuh tövbesi ise, hemen günahı terk etmek, geçmişte olanlara pişman olmak, gele cekte günah işlememeye karar vermek ve üzerinde bulunan her hakkı sahibine ödemek demektir. (İbnü’l-Kayyım, Medâricü’s-Sâlikîn, Kahire trs, I, 356.)

Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.S), nasûh tövbesini şu şekilde tanımlamıştır: “Kulun işlediği günahtan pişmanlık duyması, Allah’a tam rucu’ edip, tıpkı sütün memeye dönmediği gibi, kişinin tekrar günaha dön memesidir.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/446)

Gazalî ise nasûh tövbesini “Nasûh tövbesi yapan lar, tövbe edip ölünceye kadar tövbesinde duranlardır. Bunlar geçmişteki eksiklerini tamamlar ve bir daha günaha dönmeyi hatırdan bile geçirmezler, zelle ve sürçmeler müs tesna. İşte tövbede istikamet budur. Günahların sevaplarla değiştirilip hayırlarda müsabaka edenler bu tür tövbe sahipleridir.” (Gazalî, İhyâ, IV, 78.) şeklinde tanımlamıştır.