NATO kafalara: Tayyip Erdoğan Rusçu, Putin de Ergenekoncu mu?

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’ndan Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile ilgili üç önemli haber geçti Anadolu Ajansı.
Birincisi Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili açıklamasında, Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkinin küresel krize rağmen giderek arttığını belirtti.
“Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliği, karşılaştığımız sorunların çözümünde en önemli faktör” diyen Putin, ikili ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Putin, “Üst düzey görüşmelerimiz ve iş görüşmeleri dahil her seviyede düzenli temaslarımız var” diye konuştu. Haberde, Erdoğan’ın da “Son 5-6 yıl içinde Rus-Türk ilişkilerinde gözle görülür bir ilerleme sağlandığını” söylediği kaydedildi.
Vay vay vay!
Son 5-6 yıl ne demek? Erdoğanlı yıllar değil mi bu dönem?
Ne yapmış Tayyip Erdoğan?
Rusya ile ilişkilerde gözle görülür bir ilerleme kaydetmiş. Her seviyede Rusya ile düzenli temaslar kurmuş!
Desenize asıl Avrasyacı Tayyip Erdoğan’mış!
Avrasyacılığı neredeyse suç olarak gösteren NATO’cular Tayyip Erdoğan’ı Ergenekoncu ilan edemez elbette! Ancak, Avrasyacılığı bilfiil hayata geçiren kişinin Tayyip Erdoğan olduğu gerçeği de ortada!
Ne olacak şimdi?
“NATO”, Rumca’da “işte” demekmiş ve  “Nato kafa nato mermer”  deyimini ilk defa Yunan parlamentosunda bir Yunanlı milletvekili kullanmış. “İşte kafa işte mermer” demiş Türkçesi. Fakat bu söz Türkçe’de öyle bir hal almış ki, Kuzey Atlantik Asamblesi ittifakı ile bağlantılı bir deyim zannedilmiş. Aslında yanlış da değil. Çünkü, son günlerde öyle NATO’cular türedi ki, bunlara “NATO kafa NATO mermer” demekten başka çare kalmıyor.

* * *

Putin, ikinci önemli sözü, Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada söyledi ve “Militarizasyon, sorunların çözümünde yardımcı olmaz. Askeri çabalara fazla para harcanmasına karşıyız. Uluslararası ilişkileri daha az tehlikeli hale getirmeliyiz ve silahsızlanma tedbirlerine devam etmeliyiz” dedi.
Peki, dünyada militarizasyon sürecini kim başlattı?
Afganistan ve Irak’ın işgali, İsrail-Hizbullah savaşı, İsrail’in Gazze soykırımı nedir? Büyük Orta Doğu projesinin 22 İslam ülkesinin haritasının değiştirilmesi demek olduğunu, ABD Dışişleri Bakanı açıklamadı mı?
Peki, Türkiye’deki mermer kafalar, bu süreci nasıl destekleyebiliyor?
Bu destek, İslam dünyasına ihanet değil midir?

* * *


Putin’in üçüncü önemli sözü, devlet adamlarına ders niteliğindeydi.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre Vladimir Putin, 40 dakikalık konuşmasından sonra soruları kabul etmeye başladı. Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Dell’in kurucusu Michael Dell söz alarak, ülkenin bilişim teknolojisi altyapısının kurulması ve genişletilmesi konusunda nasıl yardım edebileceklerini sordu.
Putin’in cevabı ise “Yardıma ihtiyacımız yok, biz sakat değiliz, zihinsel kapasitemiz de sınırlı değil” oldu. Putin daha sonra ülkenin internet altyapısı çalışmalarından ve altyapının Sibirya köylerine kadar genişletildiğinden bahsetti.
Peki, Türkiye’yi yönetenlere bu tür sorular sorulduğu zaman ne cevap veriyorlar?
Hatırlayalım lütfen!
“Komisyon olarak bana ne vereceksiniz?” diye soruyorlar değil mi?
Pazarlamacı ile devlet adamı arasındaki fark budur işte!
Bu Putin de çok oluyor canım!
Tam da Ergenekoncu bir adam!

Yazarın Diğer Yazıları