NATO ve AB'den Letonya'ya ziyaret

NATO ve AB'den Letonya'ya ziyaret
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Letonya'yı ziyaret etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Belarus''un komşularından Letonya''yı ziyaret ederek Başbakan Krisjanis Karins ile görüştü.

30 Kasım-1 Aralık''ta NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı''na ev sahipliği yapacak Letonya''nın başkenti Riga''daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Letonya Başbakanı Karins, Belarus’tan bekleyen düzensiz göçmenlerle ilgili durum ve Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketlerinin AB ve NATO tarafından yakından izlenmesini istedi.

Karins, Rusya’nın Belarus ile sınırı bulunan Polonya, Litvanya ve Letonya’nın yanı sıra Ukrayna’ya karşı dezenformasyon başlattığını ve göçmen meselesiyle Ukrayna sınırındaki askeri durumla ilgili bu ülkeleri suçladığını söyledi.

“AB ve NATO Rusya’ya açık bir mesaj göndermeli ve gerginliği artıracak herhangi bir durumun cevapsız bırakılmayacağını göstermeli” diyen Karins, NATO’nun Baltık ülkelerindeki mevcudiyetini artırmasını istedi.

Ursula von der Leyen de AB’nin Belarus’un komşuları Polonya, Litvanya ve Letonya ile dayanışma içinde olduğu mesajını tekrarladı.

Belarus yönetiminin masum insanları kandırarak araç olarak kullandığı söyleyen von der Leyen, hibrit saldırılara karşı NATO ve AB’nin omuz omuza durması gerektiğini vurguladı.