Biden'ı Kral, Erdoğan'ı general karşıladı. NATO zirvesinden detaylar

Biden'ı Kral, Erdoğan'ı general karşıladı. NATO zirvesinden detaylar
NATO zirvesinde Erdoğan'ı general karşılarken ABD Başkanı Biden'ı İspanya Kralı karşıladı.

Devlet Başkanları ve Başbakanlar, ülkelerini temsil etmek üzere NATO Liderler Zirvesi için Madrid’e geldi. Sadece ABD Başkanı Joe Biden, bizzat İspanya Kralı 6. Felipe tarafından özel olarak karşılandı ve özel makam aracına alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise apronun dışına kadar yürüdükten sonra arabaya bindi. Erdoğan’ın uçağında İngilizce kısımda “Republic of Türkiye” yazması dikkat çekti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın uçağı, Madrid’de özel olarak karşılandı.

İspanya Kralı 6. Felipe, NATO Liderler Zirvesi için İspanya’ya gelen Joe Biden’ı bizzat karşıladı. İki lider arasındaki samimi anlar kameralara yansıdı.

Joe Biden, daha sonra 6. Felipe’nin özel makam aracına bindi. İspanya Kralı ise havalimanına yürüyerek döndü.

Bir süredir sağlık sorunları ile gündeme gelen ABD Başkanı Joe Biden’ın, uçağın merdiveninden korkuluğa tutunarak inmesi dikkat çekti.

ERDOĞAN’A GENERAL KARŞILAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngilizce kısmında “Republic of Türkiye” yazan uçak ile Madrid’e iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan eşlik etti.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Joe Biden gibi karşılanmadı. Erdoğan’ı, İspanya Silahlı Kuvvetleri’nden bir general karşıladı.

Erdoğan daha sonra apronun dışına çıkarak kendisini bekleyen konvoydaki makam aracına bindi. Joe Biden ise indiği uçağın önünde, İspanya Kralı 6. Felipe’nin makam arabasına binmişti.

ÖZEL KARŞILAMA SADECE BIDEN’A YAPILDI
İsveç, Arnavutlu ve diğer NATO ülkelerinin devlet başkanları ve başbakanları da generaller veya sivil bürokratlar tarafından karşılandı. İspanya Kralı, sadece Joe Biden''ı bizzat ağırladı.

ALMANYA’YA SİVİL KARŞILAMA
Alman Şansölyesi Olaf Scholz’a karşılama apronun dışında sivil bürokratlar tarafından yapıldı.

DÖRTLÜ ZİRVE BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg''in katıldığı dörtlü görüşme başladı.

Erdoğan, "Kuru lafa ihtiyacımız yok" demişti.

İlgili Haberler