NATO'dan Fırat Kalkanı açıklaması

NATO'dan Fırat Kalkanı açıklaması
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "IŞİD'le mücadelede Suriye'deki durum son derece zor. Korkunç bir şiddet görüyoruz özellikle Halep'te. Bir koordinasyon gerekliliği var" dedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Suriye'de IŞİD hedeflerine karşı başlattığı Fırat Kalkanı harekatı hakkında, "Türkiye, Suriye ve Irak'taki gelişmelerden en çok etkilenen ülke ve kendini koruma hakkı var. IŞİD'e karşı mücadelede ilerleme sağlanmasından memnunuz, örgütün yenilmesi zaman alacaktır" dedi. 

Stoltenberg, CNNTürk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. NATO Genel Sektereterinin açıklamalarının satırbaşları şöyle: 

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Türkiye'nin bu konudaki çabalarını yoğunlaştırmasından memnunum. IŞİD'e karşı mücadele önemli. Türkiye, Suriye ve Irak'taki gelişmelerden en çok etkilenen ülke ve kendini koruma hakkı var. IŞİD'e karşı mücadelede ilerleme sağlanmasından memnunuz, örgütün yenilmesi zaman alacaktır.

Biz Türkiye'ye destek veriyoruz ama Suriye içerisinde yokuz. Benim operasyonel ayrıntılara girmem doğru olmaz.

TÜRKİYE VE RUSYA İLİŞKİLERİ

Normalleşmeden biz de memnunuz. Uçağın düşürülmesinden sonra Moskova ve Ankara arasında diyalog çağrısında bulunmuştuk. Rusya'nı izole etmememiz lazım, diyalog istiyoruz, yapıcı bir ilişki istiyoruz.

IŞİD'le mücadelede Suriye'deki durum son derece zor. Korkunç bir şiddet görüyoruz özellikle Halep'te. Bir koordinasyon gerekliliği var. Biz de ABD ve Türkiye'nin temas halinde olmasından memnunuz. Bu bütün NATO müttefikleri için önemli bir şey.