NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO'dan Türkiye açıklaması
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

NATO Parlamenterler Asamblesi'nde, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Türkiye'ye çok fazla taviz verdiği eleştirileriyle karşılaşan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, IŞİD'e karşı birlik vurgusuyla kendini savundu.

Cuma günü Türkiye'de temaslarda bulunmuş olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Londra'daki NATO Parlamenterler Asamblesi toplantısında, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Türkiye'ye ödün veren yaklaşım sergilediği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu.

Fransız ve İtalyan delegelerin bu yöndeki soruları üzerine Türkiye'ye tavrını savunma konumuna geçen Stoltenberg, IŞİD'i 'ortak düşman' diye niteleyerek şunları söyledi:

"Ortak düşmanımıza karşı elde ettiğimiz kazanımları tehlikeye atmamalıyız."

"Türkiye NATO için önemli... IŞİD'e karşı savaşta ihtiyacımız olan birlik beraberliğe zarar verme riskine giriyoruz."

Barış Pınarı Harekatı için "Bölgeyi daha da fazla kızıştırma riski taşıyor" uyarısı da yapan Stoltenberg, "Suriye'de çok istikrarsız bir durum görüyoruz, insanların ıstırap çektiğini görüyoruz, İstanbul'dayken derin endişelerimi iletmiştim" diye konuştu. 

Stoltenberg'in NATO Parlamenterler Asamblesi'nde içinde düştüğü durumu aktaran Reuters, NATO üyesi Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı konusunda NATO müttefikleri arasında çatlaklar oluştuğuna ve AB hükümetlerinin Ankara'yı yaptırımlarla tehdit ettiğine dikkat çekti.