NATO'dan Türkiye açıklaması: Üzerinde çalışıyoruz

NATO'dan Türkiye açıklaması: Üzerinde çalışıyoruz
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin içerisinde terör örgütü YPG olduğu için desteklemediği Baltık Savunma Planı ile ilgili açıklamada bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Baltık Savunma Planı'na YPG şartına ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum, çalışıyoruz" dedi. Stoltenberg ayrıca, "NATO farklılıkların üstesinden gelecektir." açıklamasında bulundu

PLANIN ONAYLANMASINA BLOKE

Reuters geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Suriye’de YPG ile mücadelesinde NATO’dan daha fazla destek alana kadar, Baltık ülkeleri ve Polonya için hazırlanan savunma planının açıklanmasını engellediği haberini aktarmıştı.

Reuters’a bilgi veren diplomatik bir kaynak, “Türkiye’nin askeri planlamanın onaylanmasını engelleyerek doğu Avrupalıları rehin aldığını” söylemişti.

“TÜRKİYE NATO’DA SİYASİ VE ASKERİ VETO HAKKINA SAHİP”

Ankara ise sürecin tıkanmasına ABD’nin, Türkiye’nin Suriye sınırından gelen olası bir saldırıyı kapsayacak şekilde hazırlanan ayrı bir savunma planına verdiği desteği çekmesinin yol açtığını savunmuştu.

Reuters’a konuşan Türk yetkili, “NATO Türkiye’nin hem siyasi hem de askeri olarak veto hakkına sahip olduğu bir kurumdur. Burada işletilen prosedürler vardır. Türkiye’nin şantaj yaptığı gibi bir durum yok. Böyle bir açıklama kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı.