Nazar Nur Kaya kimdir? Neden öldü?

Nazar Nur Kaya kimdir? Neden öldü?
O Ses Çocuklar yarışmacısı Nazar Nur Kaya hayatını kaybetti. Sesiyle herkesi büyüleyen küçük yıldız Nazar Nur Kaya kimdir, neden öldü? Ölüm sebebi nedir? Nazar son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Acun Ilıcalı da katıldı...

Nazar Nur Kaya kimdir? Neden öldü?

Nazar Nur Kaya kimdir? Neden öldü? Son dakika yürek yakan bir haber geldi... İşte detaylar. Müslüm filminin yıldızı Şahin Kendirci, O Ses Çocuklar yarışmasındaki arkadaşı Nazar Nur Kaya'nın hayatını kaybettiğini Instagram hesabından duyurdu.

Şarkı yarışması O Ses Çocuklar'ın unutulmaz isimlerinden Nazar Nur Kaya mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede hemşirenin yaptığı yanlış iğne nedeniyle damarlarının zarar görmesiyle yoğun bakıma alınmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü Nazar Nur Kaya'nın SLE hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan Nazar'ın ailesi Ailesi, bir televizyon kanalında katıldığı ses yarışması ile de tanınan kızlarının yanlış iğne sonucu öldüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık cenazenin otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılmasına karar verdi. Kayanın cenazesi dün akşam Adli Tıp Kurumuna getirildi.  Bugün yapılan otopsi sonrası cenazesi aileye teslim edildi. 
 

"BU SABAH CANIM ÇOK YANIYOR"

O Ses Çocuklar yarışmasıyla tanınan ardından Müslüm filmiyle büyük ses getiren Şahin Kendirci, arkadaşı Nazar Nur Kaya'nın hayatını kaybettiğini "Bu sabah canım çok yanıyor. Yarışmadan arkadaşım ve can kardeşim Nazarımız bir hastane ihmali yüzünden kaybettik. Nur içinde uyu melek kız" paylaşımıyla duyurdu.

NAZAR NUR KAYA KİMDİR

Nazar Nur Kaya 2014 yılının Temmuz ayında TV8 ekranlarında yayınlanan O Ses Türkiye Çocuklar'da yarışmıştı. Nazar Nur, sesiyle tüm jüri üyelerini kendine döndürmeyi başarmıştı. Kaya, Sibel Can'ın seslendirdiği Padişah şarkısıyla popüler olmuştu. Murat Boz ile aynı sahneyi paylaşmıştı.

melek.jpg

NAZAR NUR KAYA NEDEN ÖLDÜ

O Ses Çocuklar’ın unutulmaz isimlerinden Nazar Nur Kaya mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede hemşirenin yaptığı yanlış iğne nedeniyle damarlarının zarar görmesiyle yoğun bakıma alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Nazar’ın ablası, “Nazar bizim evin en küçüğü ona bir şey olursa asla yaşayamayız. Mide bulantıyla gittiğimiz hastanede bana kardeşimi resmen ödemli olduğu nedeniyle şişmiş ve tanınmaz hale gelmiş. Uyandırılmaya çalışılmış ama tepki vermiyor” dedi. Bugün de yarışmacı arkadaşı Şahin Kendirci'den ölüm haberi geldi.

NAZAR NUR KAYA'NIN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıkalamada;

30.10.2018 tarihinde medyada yer alan 'O Ses Çocuklar Yarışmacısı Hayatını Kaybetti' başlıklı haberler ile ilgili iddialara yönelik Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğince aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Hastamız Nazar Nur Kaya’nın SLE hastalığı neticesinde vefat etmesi bizi de derinden üzmüştür. Ancak medyada oluşan haberler nedeniyle vefat nedeni hakkında doğru bilgilendirme amaçlı açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur. 
Sistemik lupus eritematozus (SLE) hastalığı alevlenme ve remisyon döngüleriyle seyreden birçok sistemi tutabilen otoimmün ve kronik bir romatizmal hastalıktır. Çocukluk döneminde, erişkin başlangıçlı SLE’ye göre daha sık böbrek ve santral sinir sistemi tutulumu yaptığı için hem morbiditesi hem de ölüm oranları daha fazladır.
Hastamız, yaklaşık 1 ay süren hastalık dönemi sürecinin sonunda hastanemize başvurmuştur. İlk başvuruda genel durumu kötü olan hastada hastalığa bağlı; böbrek, beyin, akciğer ve damar tutumunu içeren çoklu organ tutulumu saptanmıştır. Hastamıza modern tıbbın gerektirdiği tüm tedaviler yapılmasına rağmen yanıt alınamamıştır.
Medyada yer alan “hemşireler tarafından yanlış iğne yapıldığı, doktor veya hastane ihmali” gibi iddialar kesinlikle doğru değildir. Hastaya yapılan tüm müdahaleler uzman ve yetkin hekimlerce yapılmıştır. Sistemik iltihabi yanıtla karakterize bu hastalığa karşı tıbbi tüm olanaklar seferber edilmesine rağmen hastamız vefat etmiştir. Aileye başsağlığı diliyor acılarını paylaşıyoruz. Tüm bu bilgilerin yanında hastamızın vefatı ile ilgili adli ve idari incelemeler de devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

SLE HASTALIĞI NEDİR?

NAZAR NUR KAYA'NIN ÖLÜMÜ ACUN ILICALI'YI YIKTI

TV8 kanalında yayınlanan 'O Ses Çocuklar' programında yarışmacı olarak katılan Nazar Nur Kaya geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma alınmıştı. 'Müslüm' filmindeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Şahin Kendirci, sosyal medya hesabı üzerinden Nazar Nur Kaya'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Acı haberden sonra birçok ünlü isim de Nazan Nur Kaya ile ilgili paylaşım yaptı.

Acı olayın duyulmasından sonra O Ses Çocuklar'ın yapımcısı Acun Ilıcalı, programın jürilerinden Hadise ve Murat Boz da paylaşım yaptı. Acun Ilıcalı, Instagram hesabından "Çok erken çok acı, söyleyecek bir şey bulamıyorum. Tatlı güzel Nazar mekanın cennet olsun, Allah ailene sabır versin." mesajını paylaştı.

Ünlü şarkıcı Hadise ise "Nazar... Sözün bittigi yer... O Ses Çocuklarda seninle tanıştık, çalıştık ve vakit geçirdik..Şimdi melek oldun uçtun gittin.. Aklım almıyor, o büyük güzel ailen için Allah'tan güç ve sabır diliyorum... Ve sen artık meleklerin arasından bizi izliyorsun cenetten..." ifadelerini kullandı.

Ünlü pop müzik sanatçısı Murat Boz ise "Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun Nazar. Nurlar içinde uyu." dedi.

NAZAR'IN CENAZESİ AİLESİNE TELİM EDİLDİ

Ailesi, bir televizyon kanalında katıldığı ses yarışması ile de tanınan kızlarının yanlış iğne sonucu öldüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık cenazenin otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılmasına karar verdi. Kayanın cenazesi dün akşam Adli Tıp Kurumuna getirildi.  Bugün yapılan otopsi sonrası cenazesi aileye teslim edildi. 

NAZAR NUR KAYA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BAŞSAVCILIKTAN NAZAR NUR KAYA AÇIKLAMASI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yaşamını yitiren O Ses Çocuklar yarışmasında adını duyuran 16 yaşındaki Nazar Nur Kaya'nın ölümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
Açıklamada, 20 gün önce hastaneye kaldırılan Kaya'nın bitkisel hayata girmesi ile kardeşi Hatice Kaya'nın 23 Ekim'de adliyeye başvurarak doktor ve hemşirelerden şikayetçi olduğu, şikayet üzerine kamu görevlileri hakkında soruşturma yapılabilmesi için İstanbul Valiliği'nden izin talep edildiği belirtildi.  
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Nazar Nur Kaya'nın kardeşi Hatice Kaya'nın, kardeşi henüz ölmeden, bitkisel hayata girmesi ile 23 Ekim tarihinde adliyeye gelerek hemşire ve doktorlar hakkında şikayetçi olduğu bilgisine yer verildi.