Nazif Okumuş saldırı olayını küçümseyenlere net yanıt verdi "Ben bunlara gazeteci demem"

Nazif Okumuş saldırı olayını küçümseyenlere net yanıt verdi "Ben bunlara gazeteci demem"
Yeniçağ TV'de Ebru Güngör'ün sunduğu "Bu da Gündeme Gelmeli" programına skype üzerinden bağlanan eski siyasetçi Nazif Okumuş, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Orhan Uğuroğlu'nun uğradığı saldırı sonrası yapılan yorumlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YENİÇAĞ TV ÖZEL HABER

Yeniça TV'de gündemi değerlendiren Nazif Okumuş geçtiğimiz hafta Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Orhan Uğuroğlu'na karşı gerçekleştirilen saldırı hakkında değerlendirmelerde bulunurken, Ebru Güngör'ün  "Bu saldırı hakkında 'üç yumruk için ortalığı ayağa kaldırıyorlar' diye yorumlayan hatta köşesinde yazan oldu bunu nasıl yorumlarsınız" sorusu üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"ÖNCELİKLE BEN BUNLARA GAZETECİ DİYEMEM KUSURA BAKMAYIN"

Okumuş bu soru hakkında;

“Bunları gazeteci olarak saymıyoruz, bunlar sadece peşinden gittikleri, sözcülüğüne soyundukları çevrelerin amigoluğunu yapıyorlar. Bunlara gazeteci demem, kusura bakmayın” ifadelerini kullandı.

Gazeteciliğin bir yerde yazıp çizmek olmadığını dile getiren Nazif Okumuş, gazeteciliğin nasıl yorumlanması gerektiğini aktarmak gerek diyerek "“Ceplerinde basın kartı olabilir, yazıyor çiziyor olabilirler, yazmak çizmek gazetecilik değildir. Gazetecilik içinde olduğun toplumun hakkını korumaktır, içinde bulunduğun toplumun sözcülüğünü yapmaktır.” dedi.

"GAZETECİ YAŞANANLARA AYNA TUTAR"

İçinde bulunduğumuz dönemde kendisini gazeteci olarak tanımlayanların bu mesleği nasıl icra etmeleri gerektiği konusunda da açıklamalarda bulunan Okumuş "Gazeteci yaşananlara ayna tutandır, gazeteci, milleti, halkı ilgilendiren konuları dikkate alarak onların peşi sıra giden ve onlarla hayatını bütünleştirendir."  ifadelerini kullandı.

"MEVCUT İKTİDARLA BİRLİKTE 'İLİŞKİLİ GAZETECİLİK' ÇIKTI

Nazif Okumuş mevcut iktidar döneminde gazetecilik kavramının ve içinin boşaldığına değinirken sözlerine şöyle devam etti;

"Uzun süredir mevcut iktidarla beraber ilişkili gazetecilik çıktı, iktidar ne söylerse o çerçevede yorumlar getirip o çerçevede kamuoyunu bilgilendiren bir gazetecilik çıktı. Dün dediklerini bugün farklılaştıran, yarın söyleyeceklerini de tekrar farklılaştırabilen bir gazetecilik bu."

Yeniçağ TV'de Ebru Göngör'ün sunduğu "Bu da Gündeme Gelmeli" programında Nazif Okumuş'un konuyla ilgili detaylı açıklamasını video haberimizden izleyebilirsiniz.

Nazif Okumuş'un gündeme ilişkin detaylı yorumlarını ve programın tamamını video haberimizden izleyebilirsiniz.