Nazlı Ilıcak yakalandı

Nazlı Ilıcak yakalandı
15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı olan gazeteci Nazlı Ilıcak Bodrum'da gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca FETÖ / PDY örgütünün medya ayağına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında dün aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 medya mensubu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. 5 kişinin gözaltına alındığı ‘gazeteciler listesin’de birçoğunun da yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

Bodrum’da olduğu öğrenilen ancak evinde bulunamayan Nazlı Ilıcak için Bodrum polisi seferler olmuştu. Ünlü gazeteci bu sabah saatlerinde yakalandı.

ARACININ İÇİNDE YAKALANDI

Polis, Nazlı Ilıcak’ın bu sabah Bodrum- Torba Kavşağı’nda bir aracın içinde yakaladığını açıkladı. Aracında çok sayıda valiz ele geçirilen Ilıcak, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Ilıcak'ın daha sonra İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

ARKADAŞININ EVİNDE SAKLANDI

İhlas Haber Ajansı Ilıcak’ın Milas'ta yaşayan bir arkadaşının evinde saklandığını duyurdu. Nazlı Ilıcak'ın emniyet yetkilileri tarafından dün gece saatlerinde Ankara'da olduğu yönünde bilinçli olarak paylaşılan bilginin ardından daha rahat hareket etmesinin sağlandığı da öne sürüldü. Emniyet tarafından ortaya atılan “Ankara’da olduğu değerlendiriyor” açıklamalarının ardından seyahat hazırlığı yaptığı öğrenilen Ilıcak'ın kendisine ait olan 34 ZS 8735 plakalı araçla Bodrum girişindeki araç tanıma sistemine takılması sonucu takibe alındığı ve yakalandığı ortaya çıktı.

Nazlı Ilıcak'tan ilk görüntü: