Ne aşı var ne de bir plan: Ölü sayısı katlanacak

Ne aşı var ne de bir plan: Ölü sayısı katlanacak
ABD'de korona virüse karşı Başkan Trump'ı uyardığı için görevden alındığı iddia edilen eski Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Rick Bright, yönetimin ne bir aşı çalışması ne de bir planı olmadığını ifade etti.

ABD Başkan Donald Trump’ı salgın öncesinde uyardığını öne sürerek gündeme gelen eski Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Rick Bright, Temsilciler Meclisi’nde ifade verdi.

ABD’nin tarihinin en karanlık kışını yaşayacağını söyleyen Bright, "Sonbahar aylarında salgın mevsimsel griple birleşip sağlık sistemimiz üzerinde benzeri görülmemiş bir baskıya yol açacak. Ulusal düzeyde bir mücadele planı ortaya koyamazsak, salgının daha da kötüleşerek can kaybının katlanacağından endişeliyim" dedi.

AŞI PLANLARI YOK

ABD’nin pek çok ülkeyle ortak girişimleri olmasına rağmen bunu inandırıcı bulmadığını ifade eden Dr. Bright, ülkenin etkin bir aşı planı olmadığını ve bunun büyük bir sorun teşkil ettiğini vurguladı.

Öte yandan ABD'de son 24 saatte 27 bin 367 yeni vaka kaydedildi ve 1779 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Böylelikle toplam ölü sayısı 85 bin 898’e, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 417 bin 774’e yükseldi.