Ne yazıyorsa doğru!

Daha önce Arnavutköy Belediyesi'nde olan ve Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlükleri sizlere anlatmış ve "ŞAKİ" adlı kitabımda da uzun uzun bahsetmiştim.

Sayıştay'ın bulgularından sadece biri olan organizasyon firmasını sizlere tekrar hatırlatmak ve yaşanan gelişmeleri aktarmak istiyorum.

Bunun sebebi şu; yazdığım hiçbir konunun peşini bırakmıyorum.

Tüm yaşanan yeni gelişmeleri takip edip, araştırıp sizlere aktarmaya çalışıyorum. Bugün sizlere aktaracağım hususta tam da budur.

Arnavutköy Belediye Başkanlığı, 2017 yılı Sayıştay raporunda organizasyon işlerinde yaşanan akıl almaz olayları bizlere aktarmıştı.

Neydi bunlar…

Birincisi ihale dokümanında belirtilen hususlara riayet edilmemesine rağmen hakediş ödemelerinin tam olarak yapılması.

Mesela Arnavutköy Belediyesi, Anneler Günü etkinliği düzenliyor.

Anneler Günü etkinlikleri kapsamında teknik şartnamede isimleri yazılı Türkiye çapında herkes tarafından tanınan ünlü sanatçılardan veya bu sanatçıların dengi olarak kabul edilecek sanatçılardan birinin belediye tarafından belirlenecek bir spor salonunda konser vermesi isteniyor.

Bu etkinliğin yapılıp yapılmadığına dair Sayıştay da etkinlik ile ilgili foto ve video kayıtlarını istiyor. Belediye iki ünlü sanatçı tarafından TOKİ ilkokulunun spor salonunda konser verildiğini belirtmiş. Fotoğraf video ise sunulmamış.

Sayıştay şüphelenmiş tabii araştırmış.

Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sormuş. Gelen yanıt böyle bir organizasyon yapılmadı. Yani yapılmamış organizasyon yapılmış gibi gösterilmiş ve parası ödenmiş.

Bir diğeri…

Toplu sünnet töreni yapılmış.

Alınan işe göre 501 çocuk sünnet edilecek ve konser olacak.

Ferhat Göçer, Murat Dalkılıç, Alişan, Kutsi, Yusuf Güney gibi sanatçılar konser verecek denilmiş. Sayıştay yine video ve fotoğraf istiyor. Sünnet edilen çocukların resmi geliyor. Konser resimleri geliyor. İnceleniyor. Sünnet edilen çocuk sayısı 476 olduğu, konser diye sunulan resimlerin ise 2013 yılında yapılan Uluslararası Kültür Sanat Festivali'ne ait olduğu ortaya çıkmış.

Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında en az 4 yıldızlı bir otelde veya dengi bir yerde 1500 kişilik yemek, Türkiye çapında tanınmış 2 ünlü sanatçı isteniyor. Etkinlik yapılıyor. Sayıştay yine fotoğraf ve video istiyor. Verilen yanıtta etkinlik 4 yıldızlı otel yerine belediyenin hizmet binasındaki Kültür Merkezi'nde yapılıyor ünlü sanatçı diye de ilçe de görevli iki öğretmen konser vermiş.

Toplu Nikâh Etkinlikleri… 30 çiftin nikâhlarının kıyılması öngörülmüş. 1950-1970 model klasik otomobil, yine Türkiye çapında tanınmış ünlü sanatçı istenmiş. Etkinlik yapılmış ve Sayıştay videoları ve fotoğrafları istemiş. Belediye 50 çiftin nikâhının kıyıldığını ve iki ünlü sanatçının konser verdiğini belirtmiş.

Sayıştay'ın yaptığı araştırmada 1950-1970 model klasik arabaların törende Renault Seymbol ve Hyundai Accent olduğu camlarında da Arnavutköy Belediyesi görevli araç kartı olduğu tespit edilmiş. Konser ile ilgili de fotoğraf ve video bulunamamış.

Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri…5000 kişilik köpüklü tabakta etli pilav, tatlı içecek, canlı yayın araçları, sinevizyon gösterimi istenilmiş. Etkinlik yapılmış. Sayıştay yine video ve fotoğrafları istemiş. Gelen videoları ve fotoğrafları incelemiş. Köpüklü tabakta etli pilav olması gerekirken açık büfe kahvaltı yapıldığı ve sayınında 8 kişilik 60 masada oturan 160 kişiden oluştuğu tespit edilmiş.

Bursa ve Çanakkale gezileri, bahse konu etkinlikler kapsamında Çanakkale gezileri için 5000, Bursa gezileri için 10.000 kişi olacak şekilde geziye katılanlara iki öğün verileceği ihale şartnamesinde belirtilmiş. Yapılan denetimlerde Bursa gezilerine 648 kişi, Çanakkale gezilerine ise 117 kişinin götürüldüğü ancak ödemelerin tam sayılar üzerinden yapıldığı tespit edilmiş.

Bunun gibi daha çok örnek var.

Yapılmamış ama yapılmış gibi gösterilen birçok örnek mevcut. Bazı yapılan sonra geri alınmış ancak geri alınırken dahi akıl almaz bir şekilde değerlendirmeler yapılmış.

Bunları neden tekrar hatırlattım biliyor musunuz?

Bu işleri yapan firma Emin Atalay'ın sahibi olduğu Atalay Organizasyon. Cevap hakkı için aradım. "Sayıştay raporunda ne yazıyor ise doğru" dedi kendisi.

Peki, ne oldu?

CHP ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlıkları suç duyurusunda bulundu. Bir sonuç çıkmadı.

Emin Atalay ise yine Arnavutköy Belediyesinin (2018/108354 ihale kayıt no) ile 3.3 milyon TL değerinde 2018 yılı Organizasyon Hizmet Alım İşini, (2018/688873 ihale kayıt no ile) 6.8 milyon TL değerinde 2019 yılı organizasyon işlerini almaya devam etti.

O dönemdeki Belediye Başkanı da tekrar Belediye Başkanı seçildi!

Şayet bu ortaya çıkanlar bir muhalefet partisinin belediye başkanlığında yaşanmış olsaydı hemen kayyum atanır kişiler jet hızı ile ceza alırdı.

Türkiye'nin geldiği nokta tam olarak budur.

 

Yazarın Diğer Yazıları