Necati Doğru Veliaht Prenses başlığı altında yazdı: Meral Akşener tahta çivi olmayı kabul etmedi

Necati Doğru Veliaht Prenses başlığı altında yazdı: Meral Akşener tahta çivi olmayı kabul etmedi
Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Evine dön" çağrısına yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'tahta çivi' olmayı kabul etmediğini yazdı. Doğru, "Dün sövdükleri Meral Akşener'e bugün övgü düzmeleri, İYİ Parti'yi dindar kesimin 'yükselen yıldızı' yaptı" görüşünü savundu.

Necati Doğru yazısında, “Tahta çivi projesi' şimdilik başarısız oldu. Meral Akşener, 'Millet İttifakı içinde kalacağını' ilan etti. Ve strateji ters tepti. Döndü Bahçeli'yi vurdu. Döndü Erdoğan'ı salladı." ifadelerini kullandı.

Doğru, "Dün sövdükleri Meral Akşener'e bugün övgü düzmeleri, İYİ Parti'yi muhafazakâr-milliyetçi- dindar kesimin 'yükselen yıldızı' yaptı. Meral Akşener, 'Yuvana Dön…' çağrısı alınca gözlerinin içi güldü ve bu çağırıyı;  'beni veliaht prenses ya da MHP ile İYİ Parti'yi birleştirip başına geçecek lider olarak gördüler ki, çağırıyorlar' diye okudu. AKP ve MHP'ye oy vermiş seçmen de böyle okudu. Zaten Meral Akşener, MHP'yi Kurultay'da ele geçirmişti. Kongre ve mahkeme oyunlarıyla önünü kestikleri için kadrosuyla beraber İYİ Parti'yi kurmuştu. MHP tabanı ya İYİ Parti'ye kayacak ya da MHP, Meral Akşener'e giden seçmeni geri alacak, Akşener silinip gidecekti." düşüncesini dile getirdi. 

Doğru, "İYİ Parti oylarını artırdı. MHP erimeye başladı. İYİ Parti ile MHP, eninde sonunda birleşecek. Tek taban iki partiyi kaldırmıyor. Meral Akşener, “Tahta Çivi olmayı” elinin tersiyle geri çevirerek; altın tepsi içinde kendisine sunulan veliaht prensesliğini kabul ettirmiş oldu." ifadesini kullandı.