Necla Zarakol'a FETÖ'den gözaltı

Necla Zarakol'a FETÖ'den gözaltı
İş adamlarınayönelik ‘kumpas’ iddiası ile yürütülen FETÖ soruşturmasında halkla ilişkiler uzmanı Necla Zarakol ve Hergüner Özeke Bilgen Avukatlık Ortaklığı yönetici avukatı Hamdi Tolga Danışman da gözaltına alındı.

İş adamlarına yönelik ‘kumpas’ iddiası ile yürütülen FETÖ soruşturmasında halkla ilişkiler uzmanı Necla Zarakol ve Hergüner Özeke Bilgen Avukatlık Ortaklığı yönetici avukatı Hamdi Tolga Danışman da gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Borajet'in eski sahibi Yalçın Ayaslı'nın "sağ kolu" olduğu belirtilen Zahide Üner yurt dışına kaçmak isterken Muğla'da yakalanmış daha sonra İstanbul'a getirilmişti. Soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. İş insanlarına yönelik ‘kumpas’ iddiası ile yürütülen soruşturmada Üner’den sonra Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarından biri olan Hergüner-Özeke-Bilgen Avukatlık Bürosunun yönetici ortağı Tolga Danışman gözaltına alındı.

Danışman'dan sonra, gözaltına alınan üçüncü kritik isim ide Zarakol Halka İlişkiler’in sahibesi Necla Zarakol oldu. Zarakol, cuma akşamı geç saatlerde yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin sorgu işlemine bugün başlanacağı belirtiliyor.

İŞ İNSANLARINA KUMPASLA SUÇLANIYORLAR 

Bora Jet’in eski sahibi Ayaslı, yurt dışından Türkiye’ye yabancı yatırımcı çeken SBK Holding’e yönelik “kumpas” yapmakla suçlanıyor. Polisin iddiasına göre bu sürecin aktörler arasında Zahide Üner, Tolga Danışman ve Necla Zarakol da yer alıyor. 

YURT DIŞINA KAÇARKEN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Borajet'in eski mali işler sorumlusu olduğu belirtilen Zahide Üner, şirketin eski sahibi Yalçın Ayaslı ve firari eski emniyet müdürü Osman Karakuş ile birlikte aynı FETÖ soruşturmasının şüphelileri arasında yer alıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında adli kontrol tedbiri olarak yurt dışına çıkış yasağı konulan Zahide Üner'in, İstanbul'dan Dalaman'a geleceği bilgisi üzerine operasyon düzenlenmişti. Dalaman Havalimanı'nda tedbir alan İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Üner'in üst aramasında sahte kimlik, yaklaşık 100 bin lira, çok sayıda flashdisk ve doküman ele geçirilmişti.