Neden koronada ilk İtalyan zenginler öldü sebebi yeni belli oldu, yaşlı İtalyan milyarderler 5’er 10’ar ölmüştü

Neden koronada ilk İtalyan zenginler öldü sebebi yeni belli oldu, yaşlı İtalyan milyarderler 5’er 10’ar ölmüştü
İtalya’da son yapılan araştırma ilk korona virüs vakasının Çin’den 20 gün önce İtalya’da görüldüğünü ortaya çıkardı. İlk vakaların görüldüğü Lombardiya bölgesi, moda ve otomobil başta olmak üzere dünya devlerinin üretim yaptığı ülkenin en zengin ve en çok Çinli işçinin çalıştırıldığı bölge.

Roma Çevre ve Sağlık Departmanı tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları yayınlandı. Araştırmaya göre Çin’in Vuhan kentinden tam 20 gün önce İtalya’nın Lombardiya bölgesinde 23 İtalyan vatandaşında korona virüs tespit edildi. Bölgedeki kişilerden alınan kan örnekleriyle yapılan araştırma ilginç verileri de beraberinde getirdi.

ÜLKENİN EN ZENGİN BÖLGESİ

İtalya’nın Lombardiya bölgesi ülkenin en zengin bölgesi konumunda. Bölgede moda markalarının merkezi Milano, otomobil markaları Ferrari ve Fiat’ın üretildiği Modena ve Torino gibi başkentler yer alıyor.

ÇİNLİ UCUZ İŞÇİLER ÇALIŞIYOR

Bu bölgenin bir başka özelliği ise ucuz iş gücü olarak yoğunluklu olarak Çinlilerin çalıştırılması. Görünen o ki tatil için ülkelerine giden Çinliler geri dönerken virüsü de beraberlerinde getirdi. İşte bu sebeple korona virüs İtalya’da fakir güney kısmı değil zengin olan Kuzey kısmı vurdu.

 

İlgili Haberler