Nefes kesen maç Borussia Dortmund'un

Nefes kesen maç Borussia Dortmund'un
Bundesliga'nın 11. haftasında evinde Bayern Münih'i ağırlayan Borussia Dortmund, iki kez geriye düştüğü maçta rakibini 3-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Bundesliga'nın 11.haftası dev bir maça sahne oldu.

Signal Iduna Park'ta Bayern Münih'i ağırlayan Borussia Dortmund, Marco Reus (2) ve Paco Alcacer'in golleriyle rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Konuk ekibin gollerini ise Robert Lewandowski (2) kaydetti.

Karşılaşma beklendiği gibi yoğun tempoyla başladı.

26.dakikada Gnabry'nin asistiyle topu ağlarla buluşturan Robert Lewandowski, Dortmund deplasmanında takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

Soyunma odasından etkili dönen ekip ise Favre'ın öğrencileri oldu.

Borussia Dortmund, karşılaşmanın 49. dakikasında rakibi karşısında penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Marco Reus, topu ağlarla buluşturdu ve 1-1'lik beraberliği getirdi. 

Sarı siyahların gol sevinci ise fazla uzun sürmedi ve sahneye 3 dakika aradan sonra tekrardan Lewandowski çıktı.

Kimmich ve Gnabry'nin seri paslaşmasına hareketlenen Polonyalı yıldız takımını deplasmanda bir kere daha öne geçirmeyi başardı ve skoru 2-1'e getirdi.

Yeniden öne geçmenin verdiği güvenle uzun süre rakibini sürklase eden Bayern Münih arka arkaya gol fırsatlarından yararlanamadıktan sonra Borussia Dortmund adına bir kere daha Marco Reus sahne aldı.

67.dakikada Piszczek'in asistiyle skoru 2-2'ye getiren Reus, Dortmund'un Bayern Münih karşısında oluşan talihsiz rekorunu da silmiş oldu.

Skoru 2-2'ye getiren bu golle birlikte Borussia Dortmund, Bundesliga'da Nisan 2014'ten bu yana ilk kez Bayern Münih'e karşı birden fazla gol atmış oldu.

73.dakikada ise bir puana razı olmak istemeyen Dortmund, Witsel'in harika asistini gole çeviren Paco Alcacer'in golüyle rakibi karşısında skoru 3-2'ye getirdi.

Dortmund cephesi karşılaşmadan 3 puanla ayrılmanın sevincini yaşayacakken sahneye duraklama dakikalarında bir kere daha Lewandowski çıktı. Fakat yardımcı hakem Polonyalı yıldızın attığı gole ofsayt gerekçesiyle bayrağını kaldırınca gol iptal edildi ve karşılaşma Borussia Dortmund'un 3-2'lik zaferiyle sonuçlandı.

Bu sonuçla Bundesliga'nın 11.haftasını da lider kapatan Borussia Dortmund puanını 27'ye çıkartırken, Bayern Münih ise 20 puanda kalarak maç fazlasıyla 3.sırada kaldı.