Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Neo - Turcomans (2)

Bugün “Amerikan Turanı”na göz atıp Neo Turcomans’a devam edeceğiz. Prof. Dr. Hasan Köni’nin “Son küresel Kürt - Amerikan Turanı” nı okumaya zahmet etmeyenler için işin özeti Rusya’nın arka bahçem dediği Kafkaslar üzerinde hesabı olan Amerika’nın dünya ekonomisinde hakimiyet kurmakta olan Çin korkusunu hatırlayıp, bugün, yarın operasyon düzenlemeye çalıştığı İran’ı düşünün. Köni; Amerikan Ekonomik Strateji Enstitüsü Başkanı C. Prestowitz’in “Üç Milyar Yeni Kapitalist” isimli kitabına atıfta bulunarak “Bunlar kim? Rusya, Çin, Hindistan ve Güneydoğu Asya ülkeleri. Bu grubu istikrarlı ve istikrarsız yapabilecek güç olarak Amerikan Stratejik belgelerinde Türklerin adı geçiyor” diyor.

Sam Amca’nın projesi
Söz konusu Amerika olunca Türkiye ve Türk Dünyası coğrafyasında kendisine partner bulamayacak değil ya... Nitekim, 1947’den bu yana her dönem canım memleketimde her tür taşeronu itinayla hizmete alan ABD, “Amerikan Turanı”nı gerçekleştirmenin yolunun kuru kuruya ekonomiden geçmeyeceğini keşfetmiş.
Yüz yılın en önemli sektörü “Genetik mühendisliği” dünyadaki bir çok milletin şifresini aşağı yukarı çözdüğü halde halen necip milletimi tam anlamıyla kodlayamadı. Lakin Sam Amca için çare tükenmez... Bir taş ile birden fazla vuruşu becerebilmek her baba yiğidin harcı değil.
Bölgeyi kontrol etmek için “Türk Kart”ına ihtiyacı olan Amerika, bizim kızıl elmamıza, Turanımıza bile el atıp, “Biz ne kadar istersek siz o kadar Milliyetçi, o kadar Turancı olursunuz” demeye getiriyor.
Neo Osmanlı’nın    içini doldurmak maksadıyla zemin hazırlayan ABD, Türkiye’nin lider olacağı hilafet yapısının tutmayacağını ya da kabul görmediğini anlayınca yeniden 350 milyonluk Türk dünyasına yöneldi. Madem tek başına Osmanlı yetmiyor, o vakit  “Laboratuvar ortamında yeni Türkçülük akımını geliştirmeliyim” diyen Sam Amca’nın projesinin adı “Neo Turcomans”  Yani bölgedeki güç mücadelesinde etkin olmak isteyen ABD, içi boşaltılmış kavramları sentezleyerek elimize kart tutuşturmayı koymuş kafasına.

Menzile yürüyen su
Ilımlı İslam, Ilımlı Milliyetçilik derken kurgulanmış Türkçülük ile hakimiyeti sağlamayı planlayanlar için memlekette malzeme çok.
Saygıdeğer Cengiz Aytmatov’un yıllar önce yazdığı “Mankurt” tiplemesi gibi bir güruh oluşuyor yeni proje için. Tepki vermeyen, duruşu olmadan yani aksiyonerliktense mevcut duruma reaksiyon gösteren insan manzaraları... Kontrol edilmeye, her an dinlendiği endişesiyle refleks göstermeyen çaresiz bir topluluk... Önderlerinin, liderlerinin boyun eğdiği siyasal yapıda hedefi olmayanlar, suyun akışına bırakıyor kendini. Mecrasını başkalarının belirlediği suyun nereye gideceği ise meçhul... Daha doğrusu bizim meçhul sandığımız akışın yönü çoktan belirlenmiş. Menzile yürüyen su hangi nehirlerle buluşup, kimin denizine akabilir ki...
Neo - Turcomans burada bitmiyor. Devam etmek dileğiyle...

Yazarın Diğer Yazıları