Altın fiyatları sene başında neydi, şimdi ne oldu?

Altın fiyatları sene başında neydi, şimdi ne oldu?
Altın fiyatları, dolar/TL kurundaki yükselişle paralel olarak sene başından bu yana yüzde 50'den fazla değer kazandı. İşte altının sene başından bugüne sürekli artış gösteren yolculuğu...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB) faiz indirimi kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın ekonomiyle ilgili açıklamaları sonrasında dolar/TL''nin 13 lirayı aşması, altın fiyatlarını da etkiledi. 

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen salı günü peş peşe rekor tazeledi ve 780 liraya ulaştı.

GRAM ALTIN

2021''e 450 lira civarında başlayan gram altın, dolar/TL kurundaki gerileme ve küresel altın fiyatlarının düşmesiyle şubat ayında 398 liraya kadar çekildi.

Sonrasında küresel altın fiyatlarındaki yükselişle kademeli olarak değerlenen gram altın, haziranda 527 liraya çıktı. Yaz aylarını yatay bir seyirle geçirdi. 

Ekimden itibaren dolar kurundaki yükseliş ve küresel altın fiyatlarındaki toparlanmayla tırmanışa geçen gram altın, kasım ayı başında 550 lira seviyelerindeydi.

BİR AYDA YÜZDE 30 YÜKSELDİ

Dolar/TL kurunun 13.50''ye ulaşmasıyla gram altın, kasım ayı başından bu yana yüzde 30, sene başından bu yana yüzde 50’den fazla yükselmiş oldu.

ÇEYREK ALTIN DÖRT HANELİ OLDU

Benzer seyir, çeyrek altında da gerçekleşti. Seneye 710 lirayla başlayan çeyrek altın, şu sıralar 1200 lira bandında işlem görüyor. Dört haneli rakamlara ulaşması, tarihinde bir ilk anlamına geliyor.

CUMHURİYET ALTINI FİYATINI KATLADI

Cumhuriyet altınıysa, 1 Ocak 2021''den 24 Kasım''a kadar fiyatını neredeyse ikiye katlamış durumda. Seneye 2907 lirayla giren cumhuriyet altını, şu an 4944 lira.
 

İlgili Haberler